Aktualizovaný kalendář automobilového sportu 2020

Epidemie koronaviru doslova paralyzovala nejen český motoristický sport a motory závodních vozů na nějaký čas utichly. Nyní je celá společnost pravděpodobně z nejhoršího venku a vše se pomalu, ale jistě vrací do původního stavu. Nastal tak optimální čas představit si aktualizované kalendáře jednotlivých automobilových disciplín a konkrétních seriálů zastřešených Autoklubem České republiky.

Šampionát SONAX MČR v rally startuje červencovou Rally Bohemia, po které následuje KOWAX Rally ValMez v původním termínu Rally Fulnek. V termínu 8. – 9. srpna tak uvidíme soutěž MČR i RSS najednou. Druhým a posledním přesunutým závodem je Rallye Šumava Klatovy, která šampionát uzavře 6. – 7. listopadu i s 29. Historic Vltava Rally. V kalendáři historických automobilů nebudou nahrazeny zrušené podniky jinými závody. Kompletní změnou prošel kalendář závodů do vrchu, kromě Ústecké “21” jsou zrušeny také Prachatice, stále se jedná o termínu Šternberského závodu. V rámci závodů na okruzích nejsou odloženy žádné závody, kromě NASCAR v Mostě. Zbylé závody se odjedou v původních termínech, doposud neodjeté závody jsou zrušeny.

V letošním roce se u nás bohužel nedočkáme Mistroství Evropy v autokrosu. Oproti tomu národní šampionát se odjede v plném rozsahu, nové termíny mají závody v Humpolci, Přerově i Nové Pace. Pouze divize Race Buggy přijdou o původně květnový závod v Dobřanech. Český rallycross letos nezavítá k polským sousedům, jinak je v kalendáři pouze změnu termínu prvního sedlčanského závodu na 5. – 6. září. Slalomáři přišli o závody v Pačejově a Kdyni. Závod v Přerově bude nahrazen Zlínem, nové termíny mají Násedlovice a Karlín. Kromě zrušené Rajd Polskie Safari zůstává původní kalendář CROSS COUNTRY. Seriálu v driftu startuje v červenci, nový termín má pouze závod v polských Kielcích. Kartingové Czech Kart Open vynechá závod ve Wackersdorfu, startovat bude 17. – 19. července v Chebu, druhým podnikem bude prvním srpnový víkend Třinec, poté je již kalendář bez změny.

Do letošní sezóny přeje Autoklub České republiky všem jezdcům hodně štěstí. Zároveň důrazně připomínáme skutečnost, že licencovaní jezdci se dle řádů mohou účastnit pouze závodů zapsaných v kalendáři Autoklubu České republiky. Start na závodě nezapsaném v kalendáři může vést až k disciplinárnímu řízení s účastnícím se držitelem licence Autoklubu České republiky a pozastavení jeho sportovní činnosti.

Sdílet