Šampionát SIMRACING SERIES 2020 startuje 20. června!

V žádném jiném sportu není realita a digitální simulace tak blízká jako u motoristického sportu. Známý závodní tým Křenek Motorsport pořádá ve spolupráci s Autoklubem České republiky první ročník Mistrovství České republiky SIMRACING SERIES 2020. Původně jsme v této době již mohli znát vítěze prvního závodu, epidemie koronaviru bohužel posunula termíny podniků i v tomto šampionátu a nyní je tak potřeba si představit aktualizovaný kalendář.

První kvalifikační klání proběhne 20. června v Caravan Metropol Karting, kde se bude soutěžit na trati v Imole a konkurence bude velice tvrdá. Momentálně je přihlášeno již více než polovina maximálně možného počtu jezdců! Komu se nepodaří postoupit, může to zkusit znovu hned o týden později, konkrétně v sobotu 27. června, kdy seriál pokračuje druhým kvalifikačním dnem v klubovém domě Autoklubu České republiky. Přijďte navštívit katedrálu motorismu, kterou za více než devadesát let prošly všechny legendy našeho motorsportu! Čekat tady na vás bude jedinečný rakouský Red Bull Ring, na kterém bude jen o pár dnů později začínat v reálu letošní sezóna Formule 1. Historická budova Autoklubu je nejen úžasná, ale také velmi dobře dostupná, jen pár kroků z hlavního nádraží. Hráčům tak doporučujeme registraci právě na tento termín! Třetí kvalifikační den proběhne 28. srpna v Pirelli Salonu v pražských Vysočanech. Po tomto klání na Brands Hatch je poslední možnost kvalifikovat se v Brně při zápolení na německém Nürburgringu.

V každý kvalifikační den se čtyři nejrychlejší jezdci kvalifikují do finále, které se bude konat v rámci Racing Expo v Praze v listopadu 2020. Všechny kvalifikace a finálového závody se uskuteční na identických simulátorech a pod dohledem zkušených sportovních komisařů. Vítěz i finalisté získají zajímavé ceny. Všichni finalisté se budou moci zúčastnit testu závodního vozu Renault Twingo Cup, vítěz poté absolvuje jeden start v závodě V4 ESET Cupu s tímto vozem.

Podmínky pro účast nejsou příliš složité. Účastnit se může každý starší 15 let s minimální výškou 160 cm. Startovné činí 600 Kč včetně 24minutové kvalifikace. Registrace do místa kvalifikace jsou již spuštěny na webu simracingseries.cz. Pozor! Počet účastníků je omezený! Pojďte nastartovat svou závodní kariéru a přihlaste se do CZECH SIMRACING SERIES 2020! Stačí kliknout zde a pořádně se připravit na první závod!

Sdílet