Start rally sezony pomůže i dětem postižených ichtyózou

Ve čtvrtek 4. června proběhlo představení nového partnerství týmu YGY Racing a Spolku Ichtyóza pro sezonu 2020. Křest vozu Opel Adam Cup v nových barvách proběhl v Hluboši v areálu Brynda Racing, který se bude starat o přípravu vozu. Tento projekt si bere za cíl podpořit osvětovou činnost Spolku a jeho aktivity v pomoci dětem s ichtyózou. Autoklub České republiky vítá pomoc potřebným a spolupráci týmu se spolkem drží palce.

Ichtyóza je vzácné genetické onemocnění kůže, které se projevuje její nadměrnou tvorbou a hromadění v tlustých, tvrdých vrstvách. „Péče o kůži pacienta postiženého ichtyózou je pro celou rodinu velice časově i finančně náročná, jelikož je nutné přebytečnou kůži pravidelně odstraňovat a promazávat. Spotřeba krémů může být i 8 kilogramů měsíčně a ty nejsou zpravidla hrazeny pojišťovnou. Kromě osvětové činnost se proto Spolek snaží rodiny podporovat i materiálně sbírkami a nákupem krémů, mastí a dalšího materiálu,“ shrnuje zakladatelka Spolku Ichtyóza Hana Kadlecová.

Při této příležitosti byly také Spolku předány hračky, které budou pro děti připraveny na setkání, které Spolek pravidelně organizuje. „Když jsem od Jardy slyšel o tomto projektu, taky jsem chtěl nějak pomoci a využil svých kontaktů, abychom společně mohli dětem něco předat hned v začátku,“ popsal Milan Klička, který bude působit na pozici navigátora ve vybraných rally. Tým aktuálně hledá další partnery, které by pomohli rozšířit jeho „mimo závodní“ aktivity. „Pokud by se nám to povedlo, rádi bychom pro tyto děti uspořádali setkání v rámci některého závodu a byli aktivně přítomni i na setkání organizovaných Spolkem. Věříme, že by to mohl být zážitek, který si budou dlouho pamatovat,“ shrnul jezdec a majitel týmu Jaroslav Petráš.

Tým YGY Racing absolvoval v minulé sezoně 3 závody v rámci série XTG Adam Cup, které se bude účastnit i letos. „Loňská sezona pro nás byla první a spíše poznávací. Přes všechny komplikace letošní sezony věříme, že se nám povede odjet závodů více a začneme podávat stabilní výkony,“ shrnul jezdec. Pro spolujezdce Milana Kličku bude závodění v Opelu Adam premiérou: „Ve své dosavadní kariéře jsem měl možnost sednout do mnoha různých speciálů, kdy poslední dvě sezony jsme se účastnili „velkého mistráku“ ve voze Porsche GT3. Adama jsem si s Jardou zkusil na krátkém testu v Bělé a byl jsem příjemně překvapený jeho schopnostmi. Na další závody se proto hodně těším a beru to jako osobní výzvu.“

Pokud nenastanou další odklady, prvním závodem pro tým YGY Racing bude 40. BOHEMIA DRIVE Rally Příbram v rámci Rally Sprint Serie, který se uskuteční termínu 24.7 – 25.7 2020. Přípravy na závod i jeho průběh můžete sledovat na Instagramu: rally_ichtik.

Sdílet