Pohár Autoklubu ČR v ploché dráze byl zahájen

Seriál plochodrážních závodů, dříve známý pod názvem Přebor České republiky, najdete v kalendářích letošní sezóny jako Pohár Autoklubu ČR. Prvním podnikem seriálu byl závod na svítkovském oválu v Pardubicích ve středu 3. června 2020.

Nejlépe se vydařil slánskému Eduardu Krčmářovi.  O druhé místo se v rozhodující rozjížďce poprali zkušený Josef Franc a Ondřej Smetana, kteří závodí v barvách AK Markéta Praha. Tím šťastnějším byl tentokrát Josef Franc a bral tak body za stříbrnou pozici. Odpoledne na oválu AMK Zlatá Přilba Pardubice bylo doplněno také o juniorské Mistrovství České republiky do 250 ccm.  Zde si připsal vítězství člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Jaroslav Vaníček před Vojtěchem Šachlem a Adamem Bednářem.

Povedený zahajovací závod hodnotili kladně také místní pořadatelé. „AMK Zlatá Přilba Pardubice děkuje všem jezdcům, příznivcům i těm, co se technicky podíleli na zajištění závodu. Ještě nikdy jsme nemuseli přijímat vůči všem tak striktní omezení jako nyní. Velmi nás mrzelo, že jsme během dne museli zklamat poměrně dost příznivců a nemohli jsme jim umožnit navštívit závod. Víme, že složité to bylo i pro jezdce, kteří měli k dispozici pouze jednoho mechanika. Poděkování patří i členům našeho klubu. Normálně se podílí na organizaci závodu, dnes jsme je ale museli postrádat. Mnozí si však začátek sezóny nenechali ujít a sledovali ho v hledišti jako normální diváci se vstupenkami. Poděkování patří všem, co dodrželi nařízení ministerstva zdravotnictví a pomáhají nám v cestě za plnohodnotnými závody. Jezdci už je předvedli. Ještě jednou děkujeme a brzy na viděnou,“ shrnuli zástupci Zlaté Přilby na klubovém Facebooku. Příštím závod Poháru se koná 14. června 2020 v Plzni.

Sdílet