Motokrosové tratě otevírají své brány

O prvním květnovém víkendu se otevřela většina doposud zavřených motokrosových tratí v naší republice. Pomohlo tomu také prodloužené volno a uvolňování omezení. Motokrosaři všech úrovní, čtyřkolkáři a enduráci tak vyrazili využít pěkného počasí a připravit se na snad brzké závody, mezi jednu z nejnavštěvovanějších tratí patřil o prvomájovém víkendu bezpochyby jihočeský areál MX ENDURO Park Jinín.

Na trati si zatrénoval několikanásobný český šampion a ambasador Autoklubu ČR Martin Michek, vedle něho také Petr Polák, účastník FIM Mistrovství světa třídy MX2 a člen ACCR Czech Talent Teamu. Dvojici doplnila česká naděje v enduru Zuzana Nováčková. Něžná pohlaví měla zastoupení i ve čtyřkolkách. Nejznámějším jménem je kupříkladu Olga Roučková, která se zúčastnila i legendárního Dakaru.

Tato situace, která teď Českem hýbe, mi zmrazila, a to nejen mně, všechny plány na rok 2020. Po Dakaru, který jsem stihl ještě odjet, jsem měl rovnou skočit do příprav na motokrosovou sezónu s novým týmem HT Group Racing. Ale všechna opatření, která nařídila vláda, musel každý z nás přijmout a jít příkladem. Nezbývalo nic jiného, než se připravovat v domácích podmínkách. Bohužel doma je to hrozně těžké až nemožné nasimulovat trénink pro sport, který dělám, tudíž když se uvolnila venkovní sportoviště, hned jsme toho využili. Musím říci, že za celou mojí kariéru jsem nezažil tak netradiční trénink už proto, že jsme společně našli díky pandemii volný den na trénink, tak i že všichni dodržovali přísná pravidla a chodili v rouškách. Velikým překvapením byla návštěva prezidenta Autoklubu ČR pana Šťovíčka! Moc nás všechny potěšil jeho zájem,komentoval Martin Michek.

Kromě Jinína se trénovalo i na spoustě dalších motokrosových tratí. Do oblíbeného Pacova dorazil Václav Kovář s Jonášem Nedvědem a dalších několik nadšenců.

Sdílet