Elitní plochodrážníci zahájili tréninky ve Svítkově

Na jednu stranu radost z toho, že ve Svítkově byly poprvé v akci plochodrážní motory, na druhou stranu smutek, že nemohli do ochozů diváci. Všichni však věříme, že brzy i to bude možné.

Šest elitních plochodrážníků a reprezentantů České republiky Václav Milík, Josef Franc, Hynek Štichauer, Jan Kvěch, Petr Chlupáč a Daniel Šilhán využilo možnosti tréninkové přípravy, kterou při splnění všech zdravotních podmínek mají profesionální sportovci. Jezdci AMK ZP Pardubice a RSC MV ČR v Praze zahájili ve středu 22. dubna 2020 tréninkovou činnost pod společným dohledem manažera reprezentace Filipa Šitery s trenéry pražského Olympu Tomáše Topinky a domácího Lubomíra Vozára, který celému tréninku velel. I vzhledem k odpovědnému přístupu a spolupráci všech zúčastněných se podařilo uspořádat tuto přípravu za minimálního počtu osob. Každý jezdec měl k dispozici pouze jednoho mechanika a jinak už byli přítomni pouze zdravotníci a nezbytný technický personál. Jezdci ukazovali, že na sezónu jsou připraveni jak technicky, tak i fyzicky. Pouze proměnit přípravu v závodní činnost. Snad i toho se dočkáme, i když zatím ani květen zřejmě závodní příležitosti nenabídne.

Ve druhé části odpoledne už v rámci omezenější přípravy dostal prostor domácí matador Jaroslav Petrák spolu s jedním z té mladé nastupující pardubické generace Janem Jeníčkem.

Příští trénink se uskuteční opět ve středu. Zatím opět bez diváků. Pokud by se něco změnilo, rádi o tom budeme informovat.

Sdílet