CZECH SIMRACING SERIES 2020 startuje!

V žádném jiném sportu není realita a digitální simulace tak blízká jako u motoristického sportu. Křenek Motorsport pořádá ve spolupráci s Autoklubem České republiky Mistrovství České republiky SIMRACING SERIES 2020!

Ze skutečných sportů dominují v e-sportu kopaná, košíková a ragby. V žádném jiném sportu ale není realita a digitální simulace tak blízká jako v motoristickém sportu. Tím, že simulátor je ovládán stejně jako závodní vůz, může být takto získaná technika jízdy využita i ve skutečných závodech. Nejen proto zažívá SIMRACING rostoucí popularitu. V nově vypsaném Mistrovství České republiky SIMRACING SERIES 2020 se budou moci zájemci kvalifikovat do finále v jedné ze čtyř kvalifikací. V každý kvalifikační den se čtyři nejrychlejší jezdci kvalifikují do finále, které se uskuteční v rámci v rámci Racing Expo v Praze v listopadu 2020. V zájmu zachování rovnocenných podmínek bude okruh pro finálový závod oznámen až krátce před startem. Všechny kvalifikace a finálového závody se uskuteční na identických simulátorech a pod dohledem zkušených sportovních komisařů.

Vítěz i finalisté získají zajímavé ceny. Všichni finalisté se budou moci zúčastnit testu závodního vozu Renault Twingo Cup, vítěz poté absolvuje jeden start v závodě V4 ESET Cupu s tímto vozem. Dále se vítězové kvalifikačních kol utkají o plně hrazenou účast na nejbližším ročníku FIA Motorsport Games!

Podmínky pro účast nejsou příliš svázané. Účastnit se může každý starší 15 let s minimální výškou 160 cm. Startovné činí 600 Kč včetně 24 minutové kvalifikace. Registrace do místa kvalifikace budou přijímány od 29. března 2020 na webu simracingseries.cz. Pozor! Počet účastníků je omezený! Kvalifikovat do finále se mohou jezdci již 23. května 2020 v Caravan Metropol Karting, kde se bude soutěžit na trati v Imole. Na konci června, konkrétně 27. zavítá seriál do klubového domu Autoklubu České republiky v Praze, kde se jezdci utkají na Red Bull Ringu. Také další kvalifikace bude v Praze, a to v srpnu v Obchodním centru Letňany. Po tomto klání na Brands Hatch je poslední možnost kvalifikovat se v Brně při zápolení na německém Nürburgringu.

Velmi zajímavé jsou simulátory, na kterých bude seriál probíhat. Simulátor Stage 1 PRO byl dle tvůrců vyvinut závodníky pro závodníky. Ohromuje skvělým mixem funkcionality a stylového designu. Konzole vyrobená v Evropě včetně závodní sedačky OMP má perfektní systém zpětné vazby. Simulaci pohybu zadní osy vozidla, ztráty trakce a aktivní podporu zatáčení zajišťuje RFA teaction loss module. Nezbytností je špičkově vybavený počítač od Joule Performace a skvělý herní monitor, který svým prohnutím simuluje tvar čelného okna automobilu. Simulátory vznikají v unikátní kooperaci. Vývoj a hlavní myšlenka pochází ze Švýcarska, montáž a distribuce po zemích Evropské unie probíhá v dílnách Křenek motorsport v Měšicích u Prahy.

Pojďte nastartovat svou závodní kariéru a přihlaste se do CZECH SIMRACING SERIES 2020! Stačí kliknout zde a pořádně se připravit na první závod!

Sdílet