Závody do vrchu znají letošní reprezentanty

V závodech automobilů do vrchu patří čeští „vrchaři“ mezi evropskou špičku. Každý rok sklízí medailové úspěchy jak při mistrovství Evropy, tak při FIA Cupu, které jsou nejvyššími šampionáty organizovanými mezinárodní autoritou FIA. Velké úspěchy se podepisují také na zájmu našich jezdců o účast v těchto seriálech a s tím spojenými žádostmi o reprezentační podporu.
Komise závodů automobilů do vrchu obdržela pro rok 2020 celkem 17 žádostí o reprezentační podporu, z nichž vybrala 10 jmen, která budou v letošním roce závodit pod vlajkou české reprezentace. Na nové postavení si bude zvykat Petr Trnka, který se letošního mistrovství Evropy zúčastní jako jezdec ACCR Czech Talent Teamu. Jeho reprezentačními kolegy v tomto seriálu budou dále Dan Michl, Lukáš Vojáček, Tomáš Vavřinec, David Dědek, Václav Janík, Marek Rybníček a Jiří Svoboda. Ve FIA Cupu se reprezentanty stanou Aleš Mlejnek a Karel Trněný.
Sezóna v mistrovství Evropy začíná již ve druhé polovině dubna, času na přípravu tedy již moc nezbývá, a bude zajímavé sledovat, v jaké formě se naši reprezentanti ukáží. Pokud je čeští fanoušci budou chtít vidět na vlastní oči, mohou se nejblíže podívat v červnu do Šternberku, nebo o měsíc a půl později na slovenský kopec v Dobšiné. Někteří čeští reprezentanti jistě pojedou také v národním mistrovství, který startuje přesně za měsíc!

Sdílet