Školící víkend disciplín Off-road

Poslední dva únorové dny proběhlo školení pořadatelů a činovníků disciplín Off-road v prostorách Hotelu „U Drsů“ v Táboře. Školení se účastnili čeští pořadatelé závodů mistrovství Evropy i mistrovství České republiky z disciplín autocross a rallycross, včetně pořadatelů závodů divizí Racer Buggy.

Při školení byly důkladně probrány sportovní řády a propozice pro nastávající sezónu 2020. Došlo také na simulaci modelové situace kolizních problémů při závodech v minulé sezóně a byly vysvětleny možnosti řešení ze strany ředitele závodu a sportovních komisařů v rámci sjednocení rozhodování. Jako host se dvoudenního pracovního školení zúčastnil člen Prezídia Autoklubu České republiky Ladislav Tejchman. Na závěr proběhlo Interaktivní přezkoušení. Všichni účastníci kvitovali výbornou úroveň přednášek při masivním používání moderní techniky.
Školící víkend pokračoval v neděli dne 1. března 2020 od 10 hodin, kdy proběhlo v budově Autoklubu České republiky školení jezdců a traťových komisařů opět z disciplín rallycross a autocross. Všem zúčastněním byly důkladně předneseny sportovní řády, propozice a disciplinární řád pro nastávající sezónu. Byly diskutovány problémy z loňské sezóny mezi jezdci, činovníky a pořadateli s cílem zkvalitnit závody v nové sezóně včetně zvýšení bezpečnosti jezdců, pořadatelů a diváků.
Poslední, kdo na své školení ještě čeká, jsou nejmenší autokrosaři. Ti se potkají při školení Racer Buggy ve dnech 28. – 29. 3. 2020, které bude Klub Mládeže v AČR pořádat v Sedlčanech.

Sdílet