START DRIVING – kurzy zdarma pro začínající řidiče

Již ve druhé polovině března oficiálně startuje nový projekt START DRIVING, který realizuje Asociace autoškol ČR ve spolupráci s Asociací center bezpečných jízd ČR pod Autoklubem ČR. Je určen začínajícím řidičům automobilů, kterým poskytne zdokonalovací výcvik na jednom z center bezpečné jízdy po celé republice. Díky finanční podpoře projektu z fondu zábrany škod je pro účastníky zcela zdarma!

Autoklub České republiky se v rámci zvyšování bezpečnosti věnuje vzdělávání řidičů a účastníků silničního provozu již dlouhodobě. „Třetím rokem startuje projekt Jedu s dobou pro seniory. Získal si velkou oblibu a je pozitivně hodnocen jak ze strany účastníků, tak i zainteresovaných partnerů,“ připomněl Libor Budina, manažer Road Safety Autoklubu ČR. V loňském roce byl zahájen projekt Jedu poprvé pro šestileté děti. Získal grantovou podporu Mezinárodní automobilové federace FIA a letos bude probíhat v několikanásobném rozsahu. A projekt pro absolventy autoškol je logickým krokem v rozšiřování aktivit Autoklubu ČR na poli prevence dopravních nehod.

„Projekt START DRIVING je inspirován rakouským systémem vzdělávání řidičů. Absolventům autoškol nabízí osmihodinový vzdělávací program s vlastním vozidlem v jednom z osmi center bezpečné jízdy. Je určen lidem od 18 do 24 let,“ vysvětlil Libor Budina.

Začínající řidiči a řidičky se naučí předcházet krizovým situacím, dozví se důležité poznatky o fyzikálních zákonitostech pohybu automobilu, technickém stavu vozidla, pneumatik, prvků aktivní a pasivní bezpečnosti. Ve skupinovém dopravněpsychologickém rozhovoru si připomenou zásady plánování jízdy, předcházení únavě, koncentraci za volantem apod. Nejatraktivnější praktická část naučí zvládat krizové momenty, které mohou potkat řidiče na silnicích.

Všechny informace se dozvíte na webové stránce https://www.startdriving.cz/, kde najdete také termíny a formulář rezervací na jednotlivá centra bezpečné jízdy. Nejbližší kurz se koná v úterý 24. března 2020 v Sosnové u České Lípy.

Sdílet