David Fabián boduje ve Španělsku

Zatímco v České republice zbývá do startu prvních trialových závodů ještě několik týdnů, ve Španělsku je již jede na plné obrátky. Řada jezdců tak kvalitní španělské seriály využívá ke své přípravě na sezónu. Českým zástupcem v zemi motocyklům zaslíbené je trialový jezdec David Fabián. Člen ACCR Czech Talent Teamu se zúčastnil o druhém únorovém víkendu závodu ve městě Aitona, kde se konal první díl SPEA RFME Mistrovství Španělska v trialu.

Čtrnáctiletý jezdec přesedlal na silnější motocykl Beta 250 a logicky tak spadal do kategorie Junior. Zde se sešla kvalitní konkurence 18 závodníků, které čekaly zalesněné a skalnaté tratě provincie Lleida, kam se mistrovství vrátilo po pěti letech. Jezdce dlouho trápila mlha, která je pro tuto oblast typická. Celé nedělní dopoledne se slunci nepodařilo prostoupit a až ke konci závodního dne byla viditelnost lepší. Závod byl mezi juniory tradičně velmi vyrovnaný. Od startu dominoval tovární jezdec Bety Carlos Parma. Čech David Fabián dlouho bojoval o pódiové umístění, kde mu byl zdatným soupeřem hlavně další tovární jezdec Bety Pau Dinarès. Oba nakonec získali shodný počet bodů a museli se tak spokojit s pátým a šestým místem. O konečném pořadí tak rozhodly nulové sekce, jejichž počet hovořil proti našemu závodníkovi.

Vyrovnanost startovního pole jasně dokládá fakt, že Davidovi chybělo pouhých 9 bodů k pódiovému umístění. O kvalitě jeho výkonu nelze pochybovat. Byl nejlepším jezdcem netovárního motocyklu Beta a shodný počet bodu neměl jen s pátým v pořadí, ale také se čtvrtým Jordi Campem na Montese. Uvidíme, jak se českému jezdci bude dařit v další části sezóny, SPEA RFME Mistrovství Španělska v trialu pokračuje v březnu v Baioně. Pro Davida budou prioritní závody mistrovství světa v trialu ve třídě GP 125, kde svou účast označuje za splněný sen. Dále ho čeká také mistrovství Evropy i České republiky, nezbývá, než mu popřát mnoho sil a štěstí do bojů se soupeři a všemi přírodními nástrahami, které tvoří krásu trialu.

 

Sdílet