Autoklub ČR na zasedání FIM a konferenci komisí

Polovina měsíce února patří v Ženevě již tradičně nejenom plenárnímu zasedání Mezinárodní motocyklové federace FIM, ale také především jednání všech komisí pracujících v oblasti týkající se činnosti této organizace. Stejně je tomu i v roce 2020.
Nejvíce jednání absolvoval jako tradičně prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček, který z titulu člena nejužšího vedení světové federace musel absolvovat samozřejmě především jednání představenstva FIM řídícího tuto organizaci. „První letošní zasedání představenstva proběhlo už ve čtvrtek 14. února a pokračovali jsme i v pátek, aby bylo před víkendovou konferencí komisí vše připraveno,“ informoval Jan Šťovíček. Představenstvo se zabývalo mnoha tématy, oblastí sportu, homologací okruhů, bezpečností v soutěžích, etickými a technickými pravidly a návrhy personálních změn v komisích.
Spolu s Janem Šťovíčkem se pak jednání v Ženevě zúčastnili další zástupci Autoklubu ČR, kteří pracovali ve svých odborných komisích: Matěj Smrž v komisi silničních závodů motocyklů, Jiří Šitina v motokrosové komisi, Pavel Karkoš v komisi trialu, Petr Moravec a Pavel Ondrašík v plochodrážní komisi. Zastoupení má Autoklub ČR i v mimosportovních komisích, Martin Syrůček je členem lékařské komise a Libor Budina komise zabývající se především bezpečností v oblasti motocyklového provozu. „Chci všechny naše zástupce pochválit, odvedli dobrou práci, patří mezi nejaktivnější členy svých komisí. Se ctí reprezentují nejen činnost Autoklubu, ale také naši zemi, šíří dobré jméno České republiky v zahraničí,“ pochválil své kolegy Jan Šťovíček.

Na snímku zleva Jiří Šitina, Petr Moravec, Jan Šťovíček, Matěj Smrž, Pavel Ondrašík, Martin Syrůček a Pavel Karkoš.

Na snímku zleva Stephan Carapiet (prezident FIM Asie), Rob Dingman (prezident FIM Severní Amerika), Jorgen Bitsch (člen představenstva FIM), Giovanni Copioli (člen představenstva FIM), Martin De Graaff (prezident FIM Europe), Jacques Bolle (viceprezident FIM), Tony Skillington (výkonný ředitel FIM), Jorge Viegas (prezident FIM), Ignacio Verneda (deputy prezident FIM), Pedro Venturo Jr (prezident FIM Latinská Amerika), Jos Driessen (člen představenstva FIM), Marco Comana (prezident FIM Afrika), Jan Šťovíček (člen představenstva FIM), Glen Williams (prezident FIM Oceánie).

Sdílet