Autokrosaři převzali ocenění v Paříži

Čeští autokrosaři se zúčastnili ceremoniálu FIA Off-Road Prize Giving v Paříži, kde byli oceněni za své úspěchy v uplynulém ročníku Mistrovství Evropy. Do prostor historického Pavillon Vendôme přijel převzít ocenění také prezident Autoklubu České republiky Jan Štovíček. Ve třídě Junior Buggy převzal ocenění za druhé místo člen ACCR Czech Talent Teamu Jakub Novotný, který si na své konto připsal celkově 289 mistrovských bodů. V kategorii Buggy 1600 se na celkovém druhém místě umístil další člen tohoto týmu Petr Nikodém, na kterého pohár v Paříži také čekal, stejně jako na bronzového jezdce stejné kategorie Milana Vaňka.

Za stříbro v kategorii Superbuggy převzdal ocenění Radek Jordák, když si během sezóny vyjel 194 bodů. Také ve třídě Touring Autocross měla česká republiky hned dvojité zastoupení a to v podobě stříbrného Otakara Výborného a bronzového Lukáše Červeného, který získal 187 bodů. Na ceremoniálu nechyběl ani legendární Jaroslav Hošek, který doprovodil prezidenta Autoklubu České republiky Jana Šťovíčka při převzetí vítězné trofeje za Pohár národů. Ten naše republika tradičně ovládá, a ani letošní rok nebyl výjimkou.

Nyní se jezdci již připravují na první závod Mistrovství Evropy letošního roku, který se bude konat v německém Seelow 16. a 17. května 2020. V České republice se představí jezdci v rámci Mistrovství Evropy v Nové Pace a v Přerově.

Sdílet