Licence a reprezentační zásady pro rok 2020

Letošní sezóna je nenávratně za námi a v budově Autoklubu České republiky se již pilně pracuje na té příští. Od tohoto týdne je možné získat licenci na jednotlivé disciplíny pro rok 2020, což je důležitá informace především pro jezdce, kteří mají zájem absolvovat některý z podniků na začátku nového roku.

Pro odpůrce změn má Autoklub dobrou zprávu, korekce oproti letošnímu roku jsou minimální. Největší změnou je oblast lékařských prohlídek v motocyklovém sportu, kde došlo k rozšíření povinných lékařských prohlídek. Žadatelé o licenci ve věku 5 – 18 let musí povinně absolvovat lékařskou prohlídku u tělovýchovného lékaře. Stejně jsou na tom jezdci silničních motocyklů starší 70 let. Také ti pro příští rok již licenci nezískají bez absolvování odborného lékařského vyšetření na některém z tělovýchovně lékařských pracovišť. Rozhodující a závazné pro vydání licence pak bude stanovisko Lékařské komise po zvážení výsledků této prohlídky. Poslední změna se v motocyklovém sportu týká žadatelů o licenci pro jezdce starší 45 let, kteří musí absolvovat lékařské vyšetření včetně EKG s příznivým výsledkem. A kde najdete tělovýchovného lékaře? Jejich seznam je zde: Tělovýchovní lékaři

Pokud někdo žádá o licenci poprvé, nebo si postup z loňského roku nepamatuje, nemusí mít žádné obavy. Vše hravě zvládne s těmito podrobnými návody.

Návod na získání licence pro automobilový sport: Žádost o licenci – auto

Návod na získání na licence pro motocyklový sport: Žádost o licenci – moto

Velmi důležitý je pro Autoklub také program reprezentace. Zásady reprezentace pro automobilový i motocyklový sport již najdete na webu Autoklubu. Zájemci o reprezentační podporu v automobilovém sportu mohou zasílat své žádost elektronickou poštou na adresu repre@autoklub.cz nejpozději do 20. prosince 2019, pro motocyklový sport je nejzazším datem 15. leden 2020. Finální rozhodnutí o určení statutu reprezentant přísluší komisi disciplíny žadatele.

Na tomto odkazu najdete Zásady reprezentace automobilového sportu,

tady jsou Zásady reprezentace pro motocyklový sport.

Sdílet