Odešel František Pfleger, dlouholetý startér dlouhé ploché dráhy

V úterý 2. prosince 2019 zesnul František Pfleger, dlouholetý technický komisař a startér. Pod jeho šachovnicovým praporem projelo cílem mnoho plochodrážních mistrů světa.

František Pfleger se narodil v roce 1942, vyučil se soustružníkem a v 17 letech nastoupil do značkové opravny AZNP Mariánské Lázně. Na opravách motorů pracoval až do roku 2001. V jedné firmě strávil úctyhodných 42 let! V letech 1993 – 2003 postavila firma Autospektrum (AZNP) 150 závodních automobilů. František se významně podílel na výrobě a tvorbě technických předpisů pro tyto vozy. Zajímavostí 90. let byly hromadné návštěvy členů různých Škoda klubů. Zvláště Dánové si Františka oblíbili a při každé cestě na výlet nebo značkový sraz nezapomněli ve firmě, kde pracoval, strávit alespoň chvíli.

V 70. letech ho do řad technických komisařů motorsportu zlákal tehdejší hlavní technik ČSSR, pan Skuhrovský z Čáslavi. Od té doby byl František Pfleger jako doma na automobilových soutěžích. Vedle technických znalostí ho dovednost cizích jazyků přivedla do společnosti všech významných zahraničních posádek. Vrcholem byla vždy jeho přítomnost na Rally Bohemia a Barum rally. Dlouhá léta tvořil pilíř skupiny technických komisařů. Zkušenosti a znalosti přivedly Františka Pflegera k velmi zajímavé činnosti na dlouhé ploché dráze: 30 let dělal startéra při všech závodech v Mariánských lázních včetně mistrovství světa!

Poslední rozloučení s Františkem Pflegerem bude v pondělí 9. prosince 2019 ve 14.00 hodin ve smuteční obřadní síni v Mariánských Lázních.

Sdílet