TipCars Pražský Rallysprint již tento víkend!

Čtvrt století oslaví v letošním roce populární Pražský rallysprint. Tradiční završení závodní sezóny v Praze se v letošním roce koná v sobotu 7. prosince. Na fanoušky i soutěžní posádky čeká 7 rychlostních zkoušek, jejichž podoba od loňského ročníku doznala zajímavých změn.

Hned první rychlostní zkouška se odehrává na úseku se startem u obce Karlík a tento úsek bude zcela jistě vítaným zpestřením pro všechny zúčastněné. Po 11 letech se soutěžní posádky vrátí do okolí radotínské cementárny. V tradiční lokaci závodu mohou fanoušci navštívit hned dvě divácká místa, čímž druhá rychlostní zkouška nabízí stejné možnosti, jako první úsek Michelin Karlík. Oba úseky absolvují posádky dvakrát, poté se přesunou na Strahov, kde je kromě servisní zóny čekají také tři závěrečné měřené úseky.

A jaké posádky přijedou bojovat o vítězství? Startovní číslo 1 poveze na dveřích své Fabie R5 slovenský jezdec Martin Koči. V patách mu bude s dvojkou juniorský mistr Evropy a člen ACCR Czech Talent Teamu Filip Mareš, pro kterého se bude jednat o premiérový start na této soutěži. Premiérový start na klasických rychlostních zkouškách s novým vozem Volkswagen Polo R5 čeká také Václava Pecha. Diváky bude jistě zajímat start Tomáše Engeho s historickým Fordem Escortem RS2000 MK2, nebo smečka vozů kategorie WRC s Trněným, Petákem, Tlusťákem, Jírovcem a Skálou za volanty. Posledně jmenovaného znají fanoušci motorsportu především z rallycrossu nebo okruhových závodů, nyní ho poprvé uvidí ve speciálu pro rally a bude se tak jednat o další z mnoha premiér tohoto závodu. Okruhové jezdce vůbec letošní ročník táhne. Se startovním číslem 26 odstartuje známý slovenský jezdec Štefan Rosina. Jak už bývá tradicí na tomto závodě, vidět budou moci fanoušci také známé celebrity. Na sedadle spolujezdce se představí třeba herci Jakub Štáfek nebo Pavel Nečas.

Komu se podaří ovládnout 25. ročník Pražského rallysprintu, to se dozvíme v sobotu 7. prosince odpoledne, kdy do cíle závěrečné rychlostní zkoušky dorazí první vozy na pražském Strahově.

Sdílet