Slavnostní vyhlášení sezony vrchařů

V Olomouci, nedaleko místa pořádání našeho nejvýznamnějšího závodu, proběhlo poslední listopadovou sobotu k vyhlášení nejúspěšnější jezdců uplynulé sezony. V reprezentativních prostorách Nutrend Worldu byli vyhlášeni nejrychlejší piloti v LiquiMoly Mistrovství České republiky závodů automobilů do vrchu i dalších šampionátů této disciplíny, tedy Mistrovství České republiky historických automobilů a České trofeje.

Celým večerem přítomné provázel Vlado Miklošík, jehož hlas znají z většiny závodů nejen jezdci, ale především diváci podél tratě. Ceny předaly zástupci Komise závodů do vrchu a dále generální sekretář automobilového a motocyklového sportu Autoklubu ČR Tomáš Kunc, sportovní manažer automobilového sportu AČR Luděk Kopecký a předseda Technické komise Josef Stránský. Jeho přítomnost nebyla náhodná, od příštího roku dochází a předpisech závodů do vrchu k velké změně, a tak se celý večer měl co ohánět, aby uspokojil všechny zájemce o podrobnosti.

Večer začal oceněním nejlepších českých jezdců ze závodů Mistrovství Evropy, poděkováním pořadatelů závodů a oceněním nejrychlejších žen a juniorů. Absolutně nejrychlejšími po sečtení všech výsledků na domácích tratích byli v roce 2019 Miloš Beneš, Václav Janík a Marek Rybníček. Příjemné chvíle si ale na stupních vítězů odbyli všichni úspěšní jezdci v rámci hodnocení svých skupin a tříd. (kon)

Foto: Pavel Malý – JV Sport Racing Team

Sdílet