XII. Výroční konference Autoklubu ČR

V sobotu 23. listopadu 2019 se konala XII. Výroční konference Autoklubu České republiky. Do klubového domu se sjeli zástupci 127 klubů ze všech koutů naší země a zaplnili Smetanův sál do takřka posledního místa.

Po procedurálních záležitostech prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček v úvodním slově poděkoval všem klubům za činnost a připomněl důležité milníky roku, kdy Autoklub slavil 115. výročí a zároveň uplynulo 90 let od otevření klubového domu. Dále zmínil výrazný nárůst členské základny, od loňska se zvýšil počet členů z 10680 na 16141, přitom přibývá mladých zájemců. Členská základna omládla meziročně o sedm let. Individuálních členů je oproti lednu 2018 o celých 1352 procent více. Bilance sponzorských peněz se mezi roky 2016 až 2019 navýšila o 16,5 milionů korun.

Následovala vystoupení viceprezidentů pro motocyklový a automobilový sport – Petra Moravce a Jiřího Valenty. Generální sekretář Tomáš Kunc shrnul zastoupení Autoklubu v mezinárodních organizacích, práci činovníků, časoměřičů a tým Autoklub Sport Rescue. V minulém období prošla velkým rozvojem práce s nejmladšími zájemci o motorsport, kterou okomentoval Jakub Vymazal, viceprezident pro péči o děti a mládež. František Čečil, viceprezident pro zájmovou činnost, uvedl aktivity na poli veteránského hnutí, karavanistů, Klubu závodníků veteránů a zdravotně postižených motoristů. Libor Budina, manažer Road Safety Autoklubu ČR, prezentoval rozvíjející se projekty v oblasti obecného motorismu. Poté následovalo vystoupení výkonného ředitele Pavla Konečného, který představil ekonomické výsledky a činnost v oblasti komunikace s veřejností. Delegáti projednali hospodaření za uplynulé období, stanovení cílů a návrhu činnosti na příští rok, které bylo součástí závěrečného usnesení. Dále byly předneseny zprávy Revizní komise, Národního odvolacího soudu a Etické komise.

Slavnostními okamžiky Konference bylo ocenění medailistů Mezinárodního mistrovství ČR v ručním ovládání aut – Memoriálu Jiřího Bergra. Poháry z rukou prezidenta Autoklubu ČR Jana Šťovíčka převzali (na snímku ve fotogalerii zprava) bronzový Petr Hurák, stříbrný Pavel Vindyš a mistr republiky Zbyněk Holeček. Nejvyšší cenu Autoklubu ČR Granátový lev za letošní rok získal František Čečil.

Po diskuzi následovalo hlasování o usnesení XII. Výroční konference, které bylo schváleno jednomyslně. Text usnesení najdete na tomto odkazu.

Sdílet