RALLYE DU VAR POSTIHLY POVODNĚ

Populární francouzská Rallye du Var je mimo jiné velkým finálovým setkáním jezdců seriálu 208 Rally Cup ze všech evropských zemí, kde se tento pohár koná. Letos poprvé vyslal Autoklub ČR ve spolupráci se značkou Peugeot v ČR do Francie dvě posádky z projektu Autoklub Peugeot Rally Talent.

Vítězného Jiřího Pohlídala s jeho navigátorem Janem Kubalou doplnil Jan Talaš s Tomášem Šmídem. Obě dvojice se do Francie těšily a pečlivě připravovaly sebe i techniku.

Po první etapě a třech odjetých testech přišla studená sprcha v podobě prudkého lijáku a následných záplav. Na místo dorazily záchranné složky a celá sobotní etapa byla nakonec zrušena. Odjela se pouze úvodní rychlostní zkouška, ale pouze volným průjezdem. Závodní vozy stály celý den v uzavřeném parkovišti a nadějně to nevypadalo ani se závěrečnou etapou.

Díky velké snaze pořadatelů se alespoň tři nedělní „erzety“ odjely v závodním tempu. Posádky Autoklub Peugeot Rally Talent dojely do cíle v pořadí: Jiří Pohlídal – Jan Kubala na 18. místě a Jan Talaš – Tomáš Šmíd na 20. místě v R2.

Sdílet