Vyhlášení mistrů silničních závodů motocyklů

První listopadovou sobotu se v budově Autoklubu České republiky sešla špička PČR a MMČR na přírodních a závodních okruzích. Jezdci si zde převzali z rukou hlavních představitelů komise SZM a Autoklubu ČR poháry za celková umístění v letošní sezóně. Ke každému ukončení motocyklové sezóny patří slavností vyhlášení nejlepších jezdců, kteří se dokázali v celkovém hodnocení dostat na první tři místa. Celým večerem provázel zkušený komentátor Josef Kubíček, kterého můžete tradičně potkat při závodech na přírodních tratích.

Slavnostní večer zahájil prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček: „Jsem rád, že zde v klubovém domě můžu při slavnostním vyhlášení po roce znovu přivítat všechny letošní nejúspěšnější závodníky.“ Před samotným předáváním cen si všichni potleskem připomněli ty, kteří náš svět letos opustili. Vzpomnělo se tak Bohumila Stašu, Karla Haniku a Martina Prouzu.

Ceny nejúspěšnějším závodníkům předávali členové komise silničních závodů motocyklů společně s prezidentem Autoklubu ČR Janem Šťovíčkem a hosty Milošem Balážem a Karlem Křovinou.
Jako první byli oceněni jezdci přeboru ČR v jízdách pravidelnosti historických závodních motocyklů, následovali jezdci přeboru ČR rychlostních klasiků a za přírodní okruhy bylo pomyslných vrcholem vyhlášení mezinárodního mistrovství ČR v moderních třídách. Připomenuta byla také tragická událost z Radvanic, kde zahynul jezdec Martin Prouza. Za dlouhého potlesku celého sálu převzal pamětní plaketu jezdců
v otec, který se slzami v očích děkoval všem, kteří vyjadřují rodině podporu v této těžké životní situaci. Po vyhlášení všech kategorií na přírodních okruzích bylo na řadě vyhlášení přeboru ČR a mezinárodního mistrovství ČR na závodních okruzích, kde si ve třídě Superbike došel pro vítězný pohár Karel Hanika.

Věřím, že byla tato sezóna pro některé jezdce vydařená. V komisi silničních závodních motocyklů jsme pracovali na tom, aby se některé věci zlepšily, ale rozhodně nejsme v cíli. Čeká nás spousta práce a věřím, že společnými silami to dotáhneme opět o kousek dál. Sport, který děláme všichni s láskou, budeme chtít mít příští rok ještě lepší,“ zhodnotil letošní sezónu předseda komise Matěj Smrž.
Vyhlašování vítězů v motocyklovém sportu tímto zdaleka nekončí, v sobotu 16.
listopadu proběhne vyhlášení MMČR Miniracing v Českých Budějovicích, vybraní jezdci se podívají také na Galavečer motoristického sportu 13. prosince opět v budově Autoklubu České republiky.

Sdílet