David Fabián vicemistrem Španělska!

Zatímco většina motoristických disciplín v České republice zná již koncem října své vítěze i poražené, účastníci SPEA RFME Mistrovství Španělska v trialu tvrdě bojovali o tituly ještě 10. listopadu. Právě o druhé listopadové neděli vrcholil seriál závodem ve Valderrobres.

Mezi účastníky nechyběl ani člen ACCR Czech Talent Teamu David Fabián, ve svých 13 letech patří mezi nejlepší české trialisty a v letošním roce se pohyboval velmi vysoko i v mistrovství České republiky mezi dospělými. V rodné zemi legendárního Toniho Boua je úroveň šampionátu pochopitelně vyšší a primárním cílem Davida bylo uspět v kategorii Cadett, kde bojují jezdci ve věku 12-16 let. Davida tedy čekal tuhý boj, neboť proti němu stáli i o tři roky starší jezdci.

K dobrému výsledku měl Davidovi pomoci motocykl Beta Factory 125 s pneumatikami DUNLOP. Jak se v průběhu neděle ukázalo, tato kombinace fungovala na výbornou! Soustředěný výkon zajistil talentovanému jezdci náskok 9 bodů již po třetí sekci. Na jeho zaváhání čekal druhý v pořadí Manuel Caturla de Miguel, to však přišlo jen zčásti. Těžká čtvrtá sekce znamenala pro Fabiána 5 trestných bodů a nejhorší výsledek v rámci celého závodu, potíže zde ale měli i další jezdci, takže si David svůj náskok udržel. Po zbytek závodu podával fantastický výkon a cíli mohl slavit vítězství s náskokem 23 bodů na Christiana Pascuala Romera.

Český jezdec slavil kromě vítězství také konečné druhé místo v celkovém pořadí kategorie Cadett. Domů tak veze titul vicemistra Španělska, což je velice hodnotný výsledek z kolébky světového trialu, který jistě Davida dodá dostatek odhodlání do sezóny 2020.

Sdílet