SETKÁNÍ MISTRŮ V SOSNOVÉ POBAVILO DIVÁKY

Ani typicky dušičkové počasí neodradilo motoristické fanoušky od návštěvy sosnovského autodromu, kde se o víkendu konal už 18. ročník Global Assistance Setkání mistrů. Jezdci několika automobilových disciplín sváděli boje nejen mezi sebou, ale také s velmi kluzkým povrchem autodromu. Mokrá trať smazala výkonové rozdíly soutěžících speciálů a o dobrém výsledku rozhodovalo především umění jezdců.

Do finále kategorie Rally postoupili bratři Semerádové, oba s vozem Fabia R5. S nepatrným náskokem zvítězil ve finálové jízdě mladší Petr, Martin skončil druhý a třetí příčku obsadil Václav Pech, který startoval premiérově s vozem VW Polo GTi R5.

V kategorii Rallycross zvítězil Aleš Fučík s VW Polo, před Marianem Gajdošem a Jiřím Bretem.

Velkou show předváděli především autokrosaři, jejichž přemotorované speciály měly co dělat, aby přenesly brutální výkon na mokrou trať. Dvojnásobný mistr Evropy Petr Nikodém opanoval tuto kategorii a vybojoval první místo před Janem Smržem a Tomášem Gomzjakovem.

Velmi atraktivní podívanou nabídla divákům také kategorie historických vozů. Svoji Fabii R5 nechal tentokrát doma Jan Černý a na start prestižního podniku se postavil s Fordem Sierra Cosworth. Silná zadokolka mu ale nedělala žádné potíže a Honza porazil druhého Marcela Tučka s Mazdou RX7, za kterým skončil Petr Hustý s Mercedesem 190E.

Jezdci museli na kluzké trati předvést maximum svých řidičských schopností, pro diváky to byla parádní zábava a i přes nepříznivé počasí odcházeli z Autodromu v Sosnové spokojeni.

Sdílet