RALLY VSETÍN UKONČILA LETOŠNÍ RALLYSPRINT SÉRII

Nejen parádní počasí, ale hlavně nabitá startovní listina 16. ročníku PARTR – SEV.EN COMMODITIES Rally Vsetín vylákala poslední říjnovou sobotu spoustu fanoušků rally do Hostýnských vrchů. Do závěrečného podniku Autoklub Rallysprint série 2019 odstartovalo celkem 114 posádek. Takovou startovní listinu nám může závidět kdejaká evropská země.

Hošťálková, Semetín a Jabloňová, na těchto třech náročných erzetách, jejichž formát odpovídá „barumáckým“ zkouškám, se letošní ročník vsetínské rally konal. Kromě Hoštálkové se jela každá trať ve dvou průjezdech. Náročný test z Humence do Hošťálkové absolvovaly posádky třikrát.

První test vyhrál Miroslav Tarabus s Danielem Trunkátem, další dvě zkoušky opanovala dvojice Miroslav Jakeš a Petr Machů. Tyto dvě posádky se o vítězství přetahovaly celý den, tempo s Tarabusem a Jakešem držel ještě Roman Odložilík, který byl až do předposledního testu na druhém místě průběžného pořadí. V závěrečné rychlostní zkoušce ho překonal Miroslav Tarabus a v cíli dělily tyto dva jezdce pouhé 2 vteřiny. Roman Odložilík s Martinem Turečkem skončili třetí, posádka Tarabus – Trunkát brala stříbro a s nepatrným náskokem 8,4 sekundy zvítězil Miroslav Jakeš se svým navigátorem Petrem Machů.

Foto: Tomáš Kaňa

@vandraqstudio

Sdílet