ZLATÁ PŘILBA PUTUJE DO AUSTRÁLIE

Jason Doyle zvítězil v 71. ročníku Zlaté přilby města Pardubic. Sympatický Australan vybojoval tuto cennou trofej i v loňském ročníku a stal se tak teprve osmým jezdcem v dlouholeté historii tohoto prestižního podniku, kterému se obhajoba vítězství podařila. A to ještě přesně v den jeho 34. narozenin.

Kvůli vytrvalému sobotnímu dešti musel být zrušen závod o Zlatou stuhu, v neděli se počasí naštěstí umoudřilo a na ochozy svítkovského areálu přišlo 18 000 natěšených diváků.

Čeští plochodrážníci patří do světové špičky, ale v letošním ročníku se nedostal žádný náš zástupce do finále, a to se nestalo od roku 2016. Nejlépe z našich dojel předloňský vítěz Zlaté přilby – Václav Milík, jenže až na jedenáctém místě. Do čtvrtfinálového boje se kromě Milíka protlačil ještě talentovaný Jan Kvěch, Josef Franc a Zdeněk Simota. Do semifinále se dostal pouze Vašek Milík, který dvěma třetími místy postoupil do závěrečné třetí jízdy, ale v ní dojel čtvrtý, což na postup do finále nestačilo.

Jason Doyle tedy zaslouženě zvítězil a Zlatá přilba z pozlaceného ryzího stříbra ho natolik nadchla, že se o ní bude určitě pokoušet i příští rok. Největším překvapením závodu se stal lotyšský Andžejs Lebeděvs, který skončil druhý. Stupně vítězů doplnil Patryk Dudek z Polska.

 

Sdílet