MARTIN HORKÝ VYHRÁL V MAGNY-COURS ZÁVOD IBHR

Český jezdec Martin Horký zvítězil na francouzském okruhu Magny-Cours v nedělním závodě seriálu International Bridgestone Handy Race. Tento seriál pro handicapované jezdce se jede během vybraných podniků světového šampionátu WSBK a MotoGP. Díky vítězství ve Francii skončil náš závodník v této sérii celkově třetí.

Martin Horký si zaslouží velký respekt. Před pěti lety měl na motocyklu těžkou nehodu v civilním provozu. I když doktoři dělali vše, co bylo v jejich silách, Martin přišel o pravou nohu. Na svoji vášeň však nezanevřel a už půl roku po nehodě seděl na motocyklu.

Martin závodí na speciálu Yamaha R1 a už v italském Misanu se mu podařilo získat umístění na bedně a připsat si body za třetí příčku. Průběžně mu patřila šestá pozice, ale po vítězství ve Francii se posunul na třetí místo konečného pořadí. „Jsem šťastný a vůbec jsem to nečekal, protože okruh Magny-Cours mi úplně nesedí. Během tréninku navíc pršelo a k ideálním podmínkám bylo celý víkend opravdu daleko. Kvalifikaci jsme odjeli na suchu, ale asi tři minuty před startem závodu začalo zase pršet. Obuli jsme mokrou gumu dopředu a suchou na zadní kolo. Po startu jsem předjel tři jezdce, během dvou kol jsem se posunul na druhou pozici a nakonec jsem vyhrál, což je opravdu skvělý pocit. Děkuji celému týmu a všem přátelům kolem mě za velkou podporu,“ sdělil své dojmy Martin Horký.

Sdílet