KAREL HANIKA JE ŠAMPIONEM ALPE ADRIA VE TŘÍDĚ SUPERBIKE

Na mosteckém autodromu se uzavřela letošní sezóna středoevropské série Alpe Adria v závodech silničních motocyklů na okruzích. Už v sobotním prvním závodě si v elitní třídě Superbike zajistil titul náš Karel Hanika na motocyklu BMW. Vydařený víkend mu přinesl také mistrovský titul v domácím mistrovství.

Poslední podnik Alpe Adria vyšel Hanikovi na jedničku. Zvítězil také v nedělním závodě, kde se mu navíc podařilo zajet nejrychlejší kolo v čase 1:35,417 minuty, což je nový traťový rekord.

Dařilo se nám po celý víkend, všechno fungovalo. Zkoušel jsem novou zadní pneumatiku Bridgestone, skvěle se osvědčila. Soupeřům jsem v obou závodech výrazně ujel a náskok pak už jen kontroloval,“ zhodnotil Karel Hanika své letošní závěrečné vystoupení v Alpe Adria.

Do mosteckého závodu se přihlásilo celkem 154 jezdců, takže startovní listina byla opravdu pestrá. Diváci mohli fandit téměř pěti desítkám českých účastníků. Ve třídě Superstock 1000 podal suverénní výkon Michal Filla, který deklasoval své soupeře v obou závodních jízdách. Tento skvělý výsledek ho posunul na čtvrté místo konečného pořadí.

Ve třídě Superstock 600 si v Mostě dvěma druhými místy upevnil celkové stříbro Jiří Mrkývka na Yamaze. Celkovým vítězem se stal Maďar Richard Bodis. Výborný víkend má za sebou také Michal Chalupa, který v obou závodech dosáhl na bronzový stupeň vítězů.

Nedělní závody organizátoři domácího mistrovství zasvětili památce významné osobnosti nejen tuzemského motoristického sportu, patriotovi mosteckého autodromu a jeho dlouholetému sportovnímu řediteli Gerhardu Ittnerovi.

Sdílet