ZÁVOD DRUŽSTEV UKONČIL MOTOKROSOVOU SEZÓNU

Motokrosovou sezónu roku 2019 ukončil v Dalečíně závod družstev. Atraktivní podnik, ve kterém nejde o individuální výsledek, ale jezdci musí spolupracovat se svými kolegy. To je na družstvech tak zajímavé. Závěrečná kooperace často i celoročních rivalů je parádní tečkou za náročnou sezónou.

Závod družstev se stejně jako před rokem uskutečnil na trati v Dalečíně na Vysočině, doplňkovou třídou byli juniorští jezdci třídy 85 ccm.

MX1 + MX2
Celý závodní program odstartovala rozjížďka tříd MX1 a MX2. Hned po startu jízdy se do čela dostal Michael Kratzer z rakouského družstva. A jelo mu to opravdu rychle. V závěsu za ním chvíli jezdil Slovák Tomáš Šimko a na něj nalepený Patrik Liška. Jenže i družstva jsou ten pravý motokros, rozjížďka trvá půl hodiny, takže nic není jisté až do cílového praporu. Na druhou pozici za Rakušana se zanedlouho probojoval Filip Neugebauer a zajížděl nejrychlejší kola závodu. V tom posledním se dokázal dostat před rakouského jezdce a zvítězil. Kratzer byl v cíli druhý. Na třetí pozici dojel Patrik Liška.

MX2 + MX3
Ve druhé rozjížďce družstev se na start postavili závodníci tříd MX2 a MX3 a znovu se bojovalo o cenné body do celkového hodnocení. Co nejlepší výsledek chtěli svým týmům přivézt všichni, ovšem nejlépe se druhý závod povedl rakouskému týmu J. H. Racing Team-Eurotransport. Prvního Lukase Neurautera jen pár kol před koncem závodu předjel Rakušan Pascal Rauchenecker. Hodně dobrý výsledek zajel Martin Michek, který skončil třetí a celou jízdu se hodně tlačil na soupeře před sebou.

MX1 + MX3
Poslední jízdu celého dne a také celé letošní sezony rozjel nejlépe Tomáš Šimko s Petrem Michalcem. Oba jezdci se skoro celou rozjížďku drželi na prvních dvou místech. Cílem ale projeli na třetím (Šimko) a čtvrtém (Michalec) místě. Před ně se na první pozici dostal Lukas Neurauter, který tak ve spolupráci s Filipem Neugebauerem zajistil svému družstvu celkové vítězství v rozjížďce. Druhý byl v cíli rozjížďky Martin Michek.

Družstva celkově
Po dokončení poslední jízdy přišlo na řadu vyhodnocení. Každému týmu se totiž škrtal nejhorší výsledek jednoho jezdce. Což znamenalo velké škrtání hlavně u týmu J. H. Racing Team-Eurotransport a například i u týmu HT Group Racing Team. Na prvním místě skončilo družstvo Osička MX team, jehož jezdci jeli opravdu skvěle. Toto družstvo patřilo mezi největší favority, ovšem neměli to úplně jisté, protože ze začátku byli před nimi jezdci týmu J. H. Racing Team-Eurotransport složené z rakouských závodníků. Tento tým skončil po škrtání bodů na druhém místě. Třetí, i když velmi těsně, skončili závodníci družstva HT Group Racing Team.

 

 

 

Výsledky:

1. Osička MX Team (Filip Neugebauer, Šimon Jošt, Lukas Neurauter) – 16 bodů
2. J. H. Racing Team-Eurotransport (Michael Kratzer, Johannes Klein, Pascal Rauchenecker) – 23 bodů
3. HT Group Racing Team (Patrik Liška, Martin Krč, Václav Kovář) – 35 bodů
4. Orion Racing Team (Petr Bartoš, Jonáš Nedvěd, Martin Michek) – 36 bodů
5. Haas Čepelák Racing Team (Rudolf Plch, Martin Vondrášek, Dušan Drdaj) – 39 bodů

Výsledky družstev SMS:

1. SMS Pardubice (Michal Votroubek, Denis Dvořák, Roman Mňuk) – 74 bodů
2. SMS Motokrosu Morava v AČR (Zdeněk Kratochvíl, Marek Nešpor, Ondřej Tögel) – 95 bodů
3. SMS Jižní Čechy (Michal Gregor, Michal Bárta, Pavel Beránek) – 126 bodů

„Velké“ mistrovství republiky je pro letošní rok u konce. Ale přijeďte ještě podpořit mladé juniory na jejich poslední závod, který se bude konat 12. října v Kaplici. Bude se rozhodovat o šampionech mezi českými motokrosovými juniory.

Foto: Radek Lavička

Sdílet