MEMORIÁL LUBOŠE TOMÍČKA SE JEL UŽ PO JEDNAPADESÁTÉ

Na pražské Markétě se v neděli 8. září odjel už jednapadesátý ročník Memoriálu Luboše Tomíčka. Start závodu byl sice z důvodu probíhající rekonstrukce ohrožen, ale nakonec se vhodný termín přece jen našel a slavný závod mohl odstartovat.

Pořadatelé z Auto klubu Markéta připravili zajímavý doprovodný program. Největší aplaus sklidil Libor Podmol a jeho Podmol Bros SHOW. Krkolomné triky jezdců zvedaly diváky ze sedadel.

V samotných závodech byl nejlepším z našich Jan Kvěch na osmém místě, kterému nevyšly dvě první jízdy, a bodová ztráta už nešla dohnat. Dobře začal Ondřej Smetana, ale tomu se naopak nedařilo v závěru a skončil desátý. Mezi Kvěcha a Smetanu se vklínil Josef Franc, který do Prahy přiletěl z francouzského Morizes.

Nejlepším mužem 51. ročníku Memoriálu Luboše Tomíčka se stal Niels Kristian Iversen, kterému se sice nezdařila první jízda, ale pak už bral maximum bodů. Druhý skončil Linus Sundström a svým výkonem překvapil nejednoho fanouška na tribunách. Třetí pozici vybojoval Tero Aarnio. Finský závodník ukazoval celé odpoledne velkou dravost a nadšení do závodu.

Po ukončení závodu se brány stadionu pro plochou dráhu uzavřely a opět nastoupí stavební stroje. Těšíme se na další sezónu.

Sdílet