V DOBŠINÉ HRÁLO HLAVNÍ ROLI POČASÍ

Mistrovství ČR a Evropy v závodech do vrchu pokračovalo uplynulý víkend v Dobšiné. Letošní ročník provázelo proměnlivé počasí a silné dešťové přeháňky přinesly velkou pneumatikovou ruletu. Na mokrou trať doplatilo mnoho favoritů, protože jejich největší soupeři odjeli na suchu

Ze závodu se tentokrát omluvil Vladimír Vitver, ale jinak se v Dobšiné sešla naše kompletní špička, doplněná o evropskou elitu. Papíroví favorité a předpoklady výsledků vzaly rychle za své, protože přeháňky a sluníčko měnily podmínky na trati velmi rychle. Na čele se rozhořel souboj mezi Merlim a Faggiolim, ale i do něho nakonec zasáhlo počasí.

Petr Vondrák zajel skvěle a vybojoval se svojí Oselou třetí místo v absolutním pořadí. Letos podává parádní výsledky a to má jeho speciál obsah pouhých 2000ccm. Mimochodem na Ecce Homo se dostal jako první jezdec s „dvoulitrem“ pod tři minuty. Petr byl po první jízdě pátý, ale na vlhké trati zajel bravurně a naplno využil počasí, které zbrzdilo ostatní formulové vozy. Do první desítky absolutního pořadí se dostal ještě Dušan Nevěřil jako pátý, Petr Trnka šestý, Marek Rybníček sedmý, osmý Petr Vítek a devátý Věroslav Cvrček.

Smůlu měl tentokrát velice rychlý Petr Trnka, kterého v první jízdě zbrzdil Jaroslav Surovka s technickou závadou. Petr tak musel jet opravnou jízdu a ke konci už měl přehřáté pneumatiky, takže něco ztratil a skončil druhý v E2-SC-2000.

V siluletách si jel svůj závod Marek Rybníček s pekelně rychlým speciálem MC F1 EVO. V „gétéčkách“ proběhla akce „kulový blesk.“ Martin Jerman si pořídil Huracana a své Galardo prodal Zdeňkovi Kmínkovi, který si s ním v Dobšiné odbyl premiéru. Do jeho původního vozu Nissan 350Z usedl naopak Jaromír Malý. Ve třídě GT zvítězil Honza Miloň s Mc Larenem před Kmínkem a Jermanem.

V „enkách“ měl smůlu Ivo Holán, kterého ze závodu vyřadilo lehké zahoření jeho vozu, stejný problém postihl také Oskara Beneše. Velké štěstí měl Dvořák, kterému se v nejrychlejším úseku trati začalo rozpadat přední křídlo jeho formule, ale kritický okamžik dokázal zvládnout.

Krásný a oblíbený Dobšinský kopec přinesl opět skvělou podívanou. Nečekaně dramatické finále přinesla silná bouřka v druhé závodní jízdě, a to nejen pro jezdce, ale i pro pořadatele. Absolutním vítězem se stal Simone Faggioli na voze Norma M20 FC.

Sdílet