Petr Lindner z vrbenského AMK obdržel cenu města

Dlouholetý předseda našeho pobočného spolku ve Vrbně pod Pradědem Petr Lindner obdržel ve středu 17. července 2019 od tamních radních cenu města za svoji práci pro rozvoj motoristické organizace. S blahopřáním letos sedmdesátiletému jubilantovi se připojuje i Autoklub ČR!

Petr Lindner se do motoristické klubové činnosti zapojil v roce 1973 jako jeden z jezdců automobilových orientační závodů. Od roku 1986 organizaci předsedá. „Činnost klubu spočívala hlavně práce s mládeží, a to v minikárovém a posléze i motokárovém sportu. Někteří naši závodníci to dopracovali až k mistrům republiky. Po obnovení činnosti v roce 1990 jsme se samozřejmě vrátili zpět pod hlavičku Autoklubu, ve kterém naše organizace v dobách dávných začínala,“ zavzpomínal Petr Lindner.

Automotoklub Vrbno pod Pradědem v AČR v minulosti pořádal sedm ročníků závodů do vrchu, a to i s mezinárodní účastí. „Příští rok budeme po opravě komunikace mezi Vrbnem a Karlovicemi pokračovat v pořádání závodů pod hlavičkou seriálu Maverick Rescue Euro Cup.V této oblasti se hodně angažuje náš jezdec Martin Pleva, člen výboru, který tyto závody jezdí na republikové úrovni,“ představil Petr Lindner.

Vrbenský Automotoklub dále provozuje autokemp pro širokou motoristickou veřejnost, připravuje srazy karavanistů, klubů, veteránů a další akce.

Sdílet