Národní sraz karavanistů se konal v Mohelnici

Ve dnech 10. až 14. července 2019 se uskutečnil v mohelnickém Morava kempu 47. Národní sraz Asociace caravan clubů v AČR. Pořadatelem byl Caravan club Šumperk v AČR. Na sraz přijelo 195 karavanů a obytných aut. Slavnostního zahájení se účastnil i prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Ozdobou zahajovacího ceremoniálu bylo taneční vystoupení folklórního souboru Česká beseda Mistrovice.

Pořadatelé z Caravan club Šumperk v AČR zajistili pro účastníky bohatý program. Všichni měli možnost absolvovat autobusové výlety do ZOO Olomouc na Svatém Kopečku, na hrad Bouzov a do jeskyní Javoříčko. Cyklisté vyjeli na trasu Mírov – Loštice – Úsov. Pro nejmenší i dospělé byly připraveny sportovní soutěže včetně závodů ve střelbě ze vzduchovky. Děti měly možnost svézt se kočárem taženým koňmi. Součástí programu byl i karneval pro děti s diskotékou. Každý den byl pro dospělé zábavný večer s hudbou.

Je skvělé, že se nám daří rozvíjet klubovou činnost, máme aktivní a iniciativní členy. Už dnes máme třeba stanoveno místo příštího národního svazu, uskuteční se v Hradci Králové. Na zasedání předsedů caravan clubů jsme se dohodli, že navrhneme Prezídiu Autoklubu, abychom se stali řádnými členy Dahlie Rallye, mezinárodního setkání campistů a caravanistů zemí Visegrádské čtyřky – České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. Chceme posilovat spolupráci a kontakty s partnerskými federacemi,“ uvedl Vladimír Chomát, předseda Asociace camping clubů Autoklubu ČR. „Jménem všech účastníků děkuji panu Jaroslavu Mačátovi a všem jeho kolegům z Caravan club Šumperk v AČR za skvělou přípravu a organizaci letošního srazu,“ dodal Vladimír Chomát.

Já mám vždycky radost, když se akcí Autoklubu ČR účastní všechny generace a rodiny s dětmi, a národní sraz karavanistů mezi takové patří. Bylo mi potěšením sraz oficiálně zahájit, pozdravit se s účastníky a strávit s nimi příjemný večer. Hovořil jsem s vedením Asociace o našem zapojení do Dahlie Rallye a samozřejmě ho plně podporuji. Mezinárodní spolupráce je přínosná ve všech směrech,“ doplnil Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

 

47. Národní sraz karavanistů v číslech:

Počet účastníků – 458;

zástupci 24 klubů, především z Autoklubu ČR, ale i nečlenové a hosté ze zahraničí;

nejvzdálenější účastníci srazu – Jiří Křen, Kristýna Křenová z Caravan clubu Plzeň v AČR (ujeto celkem 371 km);

nejmladší účastník – Jonáš Kalina – 1 rok a 6 dnů z Caravan clubu Frýdek-Místek v AČR;

nejstarší účastník – Jan Valenta – 88 let 3 měsíce a 13 dní z Caravan clubu Plzeň v AČR;

Celkem účastníci ujeli – 27880 km.

 

Ocenění Asociace caravan clubů AČR za práci v karavanistickém hnutí obdrželi:

Jiří Chlebný

Zdenek Slavík

František Klejch

Jiří Chvála

Jaroslav Pospíšil

Martin  Dobyška

Zděnek Šustr

Karel Duchek

Ota Procházka

Jaroslav Mačát

Pavel Ženožička

Florian Bielák

Karel Šnajdr

Marie Sivcová

Hana Lhotecká

Zděnka Kunčická

Sdílet