ZVEME VÁS NA BESEDU O FRANTIŠKU ELSTNEROVI

Cestovatel, propagátor motorismu, průkopník prevence v oblasti bezpečnosti silničního provozu, skaut, novinář, spisovatel…. František Alexandr Elstner (11. dubna 1902 – 8. září 1974), významná osobnost zejména meziválečné éry, mimořádně talentovaný a úspěšný muž. Máte skvělou příležitost se s „Frankem“ Elstnerem seznámit na besedě, kterou pořádá Autoklub ČR v pondělí 24. června od 16.00 hodin.

Besedu povede Jan Tuček, autor biografie F. A. Elstner – muž činu. Při její příležitosti proběhne výstava dobových snímků a dalších materiálů z rodinného archivu, vzpomínkové akce na svého dědečka se zúčastní také René Elstner.

František Elstner absolvoval několik výprav do světa s vozy Aero, Škoda Popular a Minor. Byl organizátorem výpravy šesti českých řidiček do Afriky, slavný „Modrý team“ startovala od klubového domu Autoklubu Eliška Junková a po jeho návratu ho při průjezdu městem zdravila celá Praha. František Elstner byl autorem projektu Hodinky bezpečnosti, během kterého absolvovaly první dopravní výchovu v Československu desetitisíce školáků.

Přijďte se seznámit s inspirující osobností naší historie! Beseda a výstava se koná v prostorách restaurace klubového domu Autoklubu, v níž budou vystaveny historické vozy, mimo jiné modrá Aerovka 20 HP. Uvidíte také unikátní filmové záběry, které natočil sám František Elstner.

Odkaz na informace o besedě a výstavě:

https://www.autoklub.cz/podnik/lovec-kilometru-frantisek-alexander-elstner/

Sdílet