Setkání veteránistů v Prostějově

V neděli 12. května 2019 se v Prostějově konal již třiadvacátý ročník Setkání historických vozidel. Tradiční akci pořádá místní Hanácký auto moto veterán klub v AČR. Na centrální náměstí T. G. Masaryka se sjelo přes šedesát historických vozidel. Po přehlídce spojené se soutěží elegance veterány vyjely na spanilou jízdu městem.

„Letos nám po dlouhé době nepřálo počasí, ranní déšť poznamenal účast, ale i tak jsem s počtem vozidel i zájmem veřejnosti spokojen,“ zhodnotil Petr Studený, předseda klubu. Veterány po technické přejímce najely před budovu muzea, kde měli návštěvníci možnost dát svůj hlas nejhezčímu motocyklu a automobilu. Po vyhodnocení soutěže elegance a vyhlášení výsledků se vozidla seřadila do kolony a za asistence strážníků Městské policie Prostějov vyjela na dvouokruhovou jízdu městem. Po cestě je z oken domů a chodníků podél ulic zdravila řada lidí. Nejstarším automobilem letošního prostějovského Setkání historických vozidel bylo Aero 1000 z roku 1932, nejstarším motocyklem pak Triumph z roku 1925.

Sraz veteránů má letitou podporu Statutárního města Prostějova. „Chtěla bych poděkovat všem účastníkům za to, že přinášejí historii do ulic Prostějova a připomínají technický um našich předků. Město tuto akci dlouhodobě podporuje a věřím, že tomu tak bude i v dalších ročnících,“ uvedla Milada Sokolová, náměstkyně primátora, která předávala ceny vítězům soutěže elegance.

„Už teď všechny zvu na naši další akci, kterou pořádáme v neděli 16. června v Němčicích nad Hanou, odkud odstartujeme orientační jízdu veteránů. Odpoledne pak proběhnou zábavné pohybové a zručnostní soutěže,“ dodal Petr Studený, předseda Hanáckého auto moto veterán klubu v AČR Prostějov.

 

Sdílet