ODSTARTOVALO MČR JUNIORŮ V MOTOKROSU

První závod mezinárodního mistrovství České republiky juniorů v motokrosu se o víkendu konal v Ledči nad Sázavou. Na skvěle připravené trati se sešlo mnoho jezdců a ve všech vypsaných třídách probíhaly atraktivní souboje. 

Ve třídě nejmenších závodníků na „padesátkách“ přibylo hodně nováčků a nikdo tak netušil, kdo bude patřit mezi letošní favority. V obou rozjížďkách nakonec zvítězil Jan Veselý. Celkově stříbrný skončil Maxim Zimmerman ze Slovenska a bronzovou pozici obsadil Josef Vrtal.

Ve třídě 65 ccm začal nejlépe Vítězslav Marek, kterému se podařilo vyhrát obě rozjížďky a zvítězit. Martin Červenka skončil druhý a třetí místo si z Ledče odváží Stanislav Pojar.

„Pětaosmdesátky“ se staly kořistí Matyáše Červenky, kterému ale šlapal na paty skvěle jedoucí Vítězslav Marek (vítěz třídy 65ccm), který skončil na druhém místě. Pohár za třetí místo putoval až do Maďarska zásluhou Noeka Zarócze.

Ve třídě 125ccm 2T potvrdil roli lídra vítězstvím v obou rozjížďkách Jan Wagenknecht. Druhé místo patřilo Martinovi Venhodovi, třetí pozice Petrovi Rathouskému. Ovšem po první rozjížďce vypadalo pořadí úplně jinak. Wagenknecht sice vedl, ale o druhé a třetí místo bojoval Radim Kraus a Maďar Adam Kovacs. Rozhodly výsledky druhých jízd, ve kterých byli úspěšnější Venhoda a Rathouský.

První závod nejvyšší kategorie MX2 Junior vyhrál Pavel Dvořáček. Loni byl celkově druhý, letos pokukuje po titulu a v Ledči dokázal, že na něj rozhodně má. Druhý skončil šampion z roku 2017 Dušan Drdaj. Stupně vítězů v této třídě doplnil Martin Vondrášek.

Už v polovině května se uskuteční druhý závod MMČR juniorů, tentokrát v Jiníně. Čeká nás další napínavý podnik.

 

Sdílet