V LOKTI ODSTARTOVALO KŮTA MMČR V MOTOKROSU

Poslední březnovou neděli se v Lokti nad Ohří konal první závod letošního motokrosového mistrovství Kůta MM ČR, které je opět vypsáno v kategorii MX1, MX2, Ženy a Veteráni.

 

V nejatraktivnější třídě MX1 tentokrát chyběl loňský šampion Martin Michek. Kvůli zraněnému palci musel úvodní podnik vynechat. Kvalifikace dopadla nejlépe pro trio Filip Neugebauer, Tomasz Wysocki a Bence Szvoboda. Po startu první rozjížďky ale vypadalo všechno jinak. Holeshot bral Jaromír Romančík, za ním jel Bence Szvoboda a Martin Finěk, který se vrátil po roční pauze. Vítěz kvalifikace Neugebauer vyrazil až jako osmý. Bence Szvoboda v této rozjížďce zvítězil, druhý dojel mistr Rakouska Lukas Neurauter a třetí Filip Neugebauer, který však mířil výše. Ve druhé rozjížďce zatáhl a vyhrál stylem start – cíl. Druhý skončil Bence Szvoboda, třetí Tomek Wysocki.

 

MX1 CELKOVĚ

 

  1. Filip Neugebauer, 2. Bence Szvoboda, 3. Lukas Neurauter

 

Překvapením loketského klání byla účast továrního jezdce KTM a mistra světa Rene Hofera z Rakouska a jeho kamaráda Liona Floriana. Oba jezdci byli ozdobou třídy MX2 a opanovali kvalifikaci i závodní rozjížďky. Velký boj se tak strhl až o třetí místo, které v obou rozjížďkách vybojoval Šimon Jošt.

 

MX2 CELKOVĚ

 

  1. Rene Hofer, 2. Lion Florian, 3. Šimon Jošt

 

Ve startovním poli kategorie Ženy chyběla loňská absolutní vítězka Němka Steffi Laierová, což otevřelo vrátka Kristýně Vítkové. Ta vyhrála kvalifikaci i obě rozjížďky. Dvakrát druhá skončila Barbora Laňková a třetí v obou rozjížďkách dojela Tereza Hromková

 

ŽENY CELKOVĚ

 

  1. Kristýna Vítková, 2. Barbora Laňková, 3. Tereza Hromková

 

Martin Žerava s přehledem ovládl obě rozjížďky a stal se jasným vítězem úvodního podniku. Druhá místa patřila Zdeňkovi Pučalkovi. Třetí pozici v první rozjížďce obsadil Roman Majer, ve druhé pak po vyrovnaném boji Andreas Fuchs. Zdá se Martin Žerava bude v kategorii Veterán jen těžko hledat silnějšího soupeře.

 

VETERÁNI CELKOVĚ

 

  1. Martin Žerava, 2. Zdeněk Pučalka, 3. Andreas Fuchs

 

www. ceskymotokros.cz
Gironi s.r.o. promotér Kůta MM ČR motokrosu

Sdílet