Filip Salač: „Na novou trať se těším“

Filipa Salače čeká druhá Grand Prix letošní sezóny, která se koná na okruhu Termas de Río Hondo v Argentině. Na této trati je český závodník poprvé, takže si bude muset co nejrychleji zvyknout na nové prostředí.

Letošní sezóna mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje o nadcházejícím víkendu Velkou cenou Argentiny, kde se jede na okruhu Termas de Río Hondo. S úplně novým prostředím se bude muset rychle seznámit Filip Salač, závodník ve třídě Moto3 v týmu Redox Prüstel GP.

Český jezdec je v šampionátu nováčkem a v Argentině nikdy předtím nezávodil ani netestoval. Kvůli tomu bude každá minuta strávená na trati důležitá pro rychlou adaptaci, učení se a také doladění co nejlepšího nastavení závodní KTM.

Mezi závody v Kataru a Argentině se Filip věnoval rekonvalescenci po těžkém pádu z Kataru a také tréninku na motokrosové motorce a v posilovně.

Filip Salač

„Právě jsme přiletěli do Argentiny, kde vše připravujeme na závody. Na víkend se moc těším, protože to je pro mě všechno nové a hlavně mě čeká nová trať. Z toho důvodu vůbec nevím, jak na tom na začátku budu, ale to je stejné pro všechny nováčky. Od prvního tréninku do toho dám všechno a budu pracovat mnohem víc, než v Kataru. Myslím si, že bychom mohli zajet o něco lepší výsledek, než v Kataru, kde jsem neměl takové štěstí a měl pád. Pokud bych tam odjel kvalifikaci, mohlo to být lepší, ale nedá se nic dělat. Katar je za námi a nyní se chci soustředit na další závody. Na Argentinu se těším, takže držte palce mě i Kubovi Kornfeilovi. Všem moc děkuji za podporu a pomoc, že tu můžu být. Velké díky všem partnerům, panu Šťovíčkovi a rodině.“

Harmonogram třídy Moto3 Velké ceny Argentiny (časy uvedeny v SEČ):

Pátek 29. 3. 2019: 1. volný trénink (13:00 – 13:40), 2. volný trénink (17:15 – 17:55)

Sobota 30. 3. 2019: 3. volný trénink (13:00 – 13:40), kvalifikace (16:35 – 17:15 – 2 části)

Neděle 31. 3. 2019: Warm Up (14:40 – 15:00), závod (17:00)

Sdílet