ACCR Czech Talent Team – Willi Race: Předsezónní testy ve Španělsku

Ještě předtím, než český tým ACCR Czech Talent Team – Willi Race rozjede letošní sezónu v mistrovství světa Superbiků, vyzkoušel své stroje pro třídu WorldSSP300 na španělských okruzích.

Na konci loňského roku vznikl nový český tým ACCR Czech Talent Team – Willi Race. V tu chvíli nešlo o plány do příštích let, ale naopak, tým se zapsal do sezóny 2019 v mistrovství světa Superbiků ve třídě Supersport 300. Od té chvíle nastal shon vše zařídit a hlavně připravit motorky. A tak se ze sériových strojů Kawasaki Ninja 400 postupně stávaly závodní speciály. Nakonec se vše stihlo a tým s jezdci ještě před zahájením sezóny vyrazil do Španělska na tři okruhy v Ribeře, Aragónu a Cartageně.

Během úvodního dne na okruhu v Ribeře šlo o zajetí nových motocyklů, ale poté už se celý tým pustil do intenzivního testování všech důležitých věcí, hlavně se soustředil na podvozek. Cílem bylo se co nejlépe připravit na start letošní sezóny a získat dobré nastavení. Vojtěch Schwarz a Oliver König si zároveň museli zvyknout na nové stroje, se kterými budou usilovat o co nejlepší výsledky v konkurenci padesáti jezdců. Sezóna začne závody ve španělském Aragónu 5. – 7. dubna 2019.

Vojtěch Schwarz

„Právě nám skončily předsezónní testy. Navštívili jsme okruhy Circuit de la Ribera, MotorLand Aragón a Circuit Cartagena. Všechny testovací dny jsme využili na maximum a myslím si, že jsme dobře připraveni na první závody. Chci poděkovat celému týmu za skvělou práci, kterou během těchto testů předváděli!

Oliver König

„Testy ve Španělsku jsou úspěšně za námi. Bylo to super osm testovacích dní, ve kterých jsem poznával nový tým a motorku. Najezdilo se mnoho kilometrů a doufám, že jsme připraveni na první závod, který nás čeká za dva týdny v Aragónu. Děkuji moc týmu, mechanikům, sponzorům a rodině za podporu.“

Do Španělska odcestovali také manažeři týmu Jakub Smrž a Josef Kubíček, kteří se velkou měrou zasloužili o vznik tohoto týmu.

Jakub Smrž

„S testy jsem maximálně spokojen. Kluci najeli necelých 1 500 km, což je slušná porce. Soustředili jsme se především na nastavení podvozku, abychom poznali motorku. Poslední den jsme pracovali na nastavení motorky s restriktorem, se kterým musíme jet. Díky celému týmu za parádní práci. Teď nás čeká hodně práce, protože do prvního závodu zbývá málo času.“

Josef Kubíček

„ACCR Czech Talent Team – Willi Race absolvoval řádnou předsezónní porci kilometrů na tratích Ribera, Aragón a Cartagena. Oba jezdci najeli přibližně 1 400 km, což byla těžká, ale fantasticky krásná práce. Jsem nesmírně šťasten, že mohu u tohoto projektu být a za mne díky jezdcům i všem členům týmu za super práci. Věřím, že je tým připraven na první zkoušku ohněm, která proběhne co nevidět. Nemám přehnaná očekávání, ale děláme opravdu maximum pro co nejlepší výsledek. Díky všem partnerům a přátelům, kteří jsou v tom s námi.“

Aktuální dění z týmu pravidelně zveřejňujeme prostřednictvím sociálních sítí.

Sledujte nás na Facebooku: https://www.facebook.com/CzechTalentTeam/

nebo Instagramu: https://www.instagram.com/accr_czech_talent_willi_race/

Sdílet