NA KONFERENCI KOMISÍ FIM USPĚL I AUTOKLUB ČR

Dne 16.-17. února se v Ženevě konala konference komisí Mezinárodní motocyklové federace FIM. Na jednání byli také zástupci Autoklubu ČR.

Naši dlouholetí členové komisí jako pravidelně odvedli skvělou práci, a velice úspěšný start ve světové federaci mají za sebou noví zástupci Pavel Karkoš v komisi trialu a Matěj Smrž v komisi silničních motocyklů. Patřili mezi nejaktivnější účastníky diskuze, Matěj Smrž získal jako nový komisař nominaci na čtyři závody světového šampionátu silničních motocyklů WSBK a mistrovství světa vytrvalostních závodů EWC. Pro nového člena komise je to výjimečný výsledek. „Svědčí to o důvěře, kterou má ze strany FIM, i s ohledem na jeho závodní kariéru a znalosti problematiky na vlastní kůži,“ poznamenal Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR a člen představenstva světové motocyklové federace. Oceněním pořadatelského renomé Pavla Karkoše byl požadavek FIM na uspořádání podniku MS v trialu namísto zrušeného podniku ve Velké Británii, který by se ale s ohledem na nedostatek času k přípravě a zajištění financování nestihl realizovat.

Jan Šťovíček byl oceněn diplomem za 15 let služby v Mezinárodním kolegiu soudců FIM. V představenstvu FIM, do něhož byl zvolen v prosinci minulého roku, se prezident Autoklubu ČR zabývá právní problematikou. „Za dva měsíce se mi podařilo napravit pochybení a průtahy v disciplinárních a antidopingových řízeních z minulých let, připravil jsem reformu disciplinárního systému FIM, který je rigidní a zastaralý,“ popsal Jan Šťovíček. Zároveň se mu podařilo dosáhnout odkladu povinného minimálního limitu pojištění pořadatelů mezinárodních podniků, které má činit pět milionů Euro (!), a to nejméně na příští rok. „Taková částka by byla pro mnoho našich pořadatelů smrtící, nemohli by si pojištění dovolit a museli by podniky zrušit. Budu se touto problematikou dále z pověření FIM zabývat a hledat řešení,“ vysvětlil Jan Šťovíček.

 

Členové sportovních a nesportovních komisí FIM za národní autoritu ČR (Autoklub ČR):

Jan Šťovíček – International Commission of Judges (CJI) – právní komise;

Petr Moravec – Track Racing Commission (CCP) – plochá dráha;

Pavel Ondrašík – Track Racing Commission (CCP) – plochá dráha;

Martin Syrůček – International Medical Commission (CMI) – lékařská komise;

Jiří Šitina – Motocross Commission (CMS) – motokrosová komise;

Matěj Smrž – Commission of Circuit Racing (CCR) – silniční motocykly;

Pavel Karkoš – Trial Commission (CTR) – trial.

Sdílet