PETR POLÁK POJEDE MISTROVSTVÍ SVĚTA V MOTOKROSU v MX2

ACCR Czech Talent Team se rozrůstá o dalšího skvělého jezdce. Talentovaný Petr Polák pojede s motocyklem KTM všech 15 podniků evropské části Mistrovství světa v motokrosu. Díky spolupráci s JD GUNNEX KTM Racing teamem pojede tento sedmnáctiletý mladík v satelitním týmu KTM a bude tak jedním z mála závodníků Střední a Východní Evropy, který takovou smlouvu má.

 Angažmá v Mistrovství světa s podporou Autoklubu ČR si Petr Polák určitě zaslouží. Svými výkony v minulých sezónách několikrát ukázal, že dokáže být velmi rychlým a konkurenceschopným jezdcem. Na svoji účast v prestižním světovém seriálu se už pilně chystá a před několika dny trénoval ve Španělsku.

„ Je to pro mě obrovská výzva. Jsem vděčný za podporu a šanci, kterou jsem dostal. Děkuji všem, kteří se o to postarali. Zejména manažerovi Jiřímu Jankovskému, Autoklubu ČR, mechanikům, celému týmu a rodině. V letošní sezóně se budu snažit pochytat co nejvíce zkušeností a poznatků. Vím, že to nebude jednoduché, ale věřím, že se nám bude dařit. Pojedeme v satelitním týmu KTM. Patřím tak mezi pár jezdců, kteří takovou podporu mají, a to je pro mě velká pocta,“ těší se na svoje nové angažmá Petr Polák.

 „Když jsem koncem loňského roku avizoval, že připravujeme poměrně velké překvapení, myslel jsem tím právě podporu Petra Poláka a jeho start v evropské části Mistrovství světa. Předcházelo tomu pochopitelně mnoho náročných jednání a jsem rád, že se nám tento projekt podařilo realizovat. Petr má ojedinělou příležitost ukázat s podporou KTM svoje schopnosti. Já osobně jsem přesvědčen, že na to má a přeji mu do letošní náročné sezóny hodně úspěchů,“ komentoval krátce prezident AČR Jan Šťovíček.

Česká republika tak bude mít svého pravidelného účastníka v této atraktivní motocyklové disciplíně a Petr Polák rozšíří skupinu mladých nadějných závodníků v ACCR Czech Talent Teamu. První start ho čeká v Anglii v druhé polovině března.

 

 

Sdílet