VYHLÁŠENÍ MOTOCYKLOVÝCH MISTRŮ A NOVÝ RYTÍŘ

Čeští motocykloví jezdci tvoří pestrou mozaiku všech tradičních motocyklových disciplín a mistři jedné stopy se tentokrát sešli všichni pohromadě na motocyklovém vyhlášení Mistrů ČR. Smetanův sál v budově Autoklubu ČR praskal ve švech, protože skvělých závodníků máme v naší republice jako hub po dešti.

A není divu, protože historie českých motocyklových závodů je plná skvělých jezdců a je jedno, jakou disciplínu si vyberete. Téměř v každé z nich byla česká jména vždy velmi vysoko a naši závodníci dokázali v silné konkurenci a v mnohem skromnějších podmínkách vybojovat ty nejcennější tituly.

Také v současnosti patříme alespoň v některých disciplínách ke světové špičce. V Mistrovství Evropy Mini Road Racing, ve třídě NSF100, vybojoval druhé místo Jakub Gurecký. Čeští jezdci patří také ke špičce mezinárodního seriálu IRRC. Velmi úspěšní jsou naši motokrosaři. Třetí pozici v Mistrovství světa freestyle motokrosu patří Liboru Podmolovi, stejnou pozici obsadil v MS v motokrosu juniorů ve třídě 125 ccm Petr Polák. Samostatnou kapitolou je plochá dráha, kde naši zástupci ovládli kategorii do 125ccm, když ze šesti udělovaných medailí ukořistili pět. Dařilo se také zástupcům Endura, kteří v Mistrovství Evropy v enduru národů 2018 obsadili ve složení Kryštof Kouble, Jiří Hádek, Patrik Markvart a Jaromír Romančík 2. místo. Úžasné prvenství vybojovalo na Mistrovství světa v trialu národů 2018, ve třídě International Trophy, naše trio Dominik Wünsch, Martin Matějíček, Martin Křoustek.

Ve scénáři slavnostního večera bylo téměř devadesát oceněných jezdců. Vrcholem se pak stalo pasování Jaroslava Vaníčka, nejlepšího světového jezdce ploché dráhy v kategorii do 125ccm, na rytíře motocyklového sportu.

„Je skvělé, že nám rostou další velké naděje a to hned v několika disciplínách. Dokonce si troufnu tvrdit, že někteří z nich mají na to, stát se hvězdami evropského, nebo i světového formátu. To je velký příslib do budoucna. Ještě bych rád připomenul, že kromě skvělých jezdců máme v České republice také perfektní pořadatele. Některé u nás pořádané podniky patří mezi ty nejlepší na světě a já za to všem organizátorům děkuji,“ shrnul slavnostní večer prezident AČR – JUDr. Jan Šťovíček.

Sdílet