AUTOMOBILOVÍ MISTŘI SE POTKALI NA AUTOKLUBU

Konec roku se kvapem blíží a závodníci všech automobilových disciplín vyměňují své jezdecké kombinézy za večerní obleky a přebírají ocenění za letošní výkony. Po roční pauze se do výjimečných prostor Autoklubu ČR vrátilo vyhlašování Mistrů České republiky v automobilových disciplínách.

 Kromě letošních mistrů ČR se oceňovali také jezdci, kteří dosáhli významných úspěchů za hranicemi naší vlasti. Letošní sezóna byla v tomto ohledu opravdu pestrá. Mistrovství Evropy v autokrosu ovládlo trio Václav Fejfar, Petr Nikodém a Jakub Novotný. Historické tabulky však přepsal Patrik Hájek, který se stal prvním naším Mistrem světa v motokárách, když zvítězil v belgickém Genku. A velkolepý úspěch se povedl posádce Jan Kopecký – Pavel Dresler, kteří vybojovali titul Mistrů světa ve WRC2.

Velmi vydařenou sezónu mají za sebou také čeští zástupci Mistrovství Evropy v závodech do vrchu historických vozidel. Vladimír Konicar vybojoval mistrovský titul v kategorii 1, v kategorii 2 zvítězil Jaroslav Mikeš a v kategorii 3 může slavit prvenství Jiří Kubíček.

Smetanův sál tak zažil velmi příjemný večer, na kterém se potkalo několik generací jezdců všech automobilových disciplín.

„Osobně jsem se bohužel nemohl tohoto vyhlášení zúčastnit vzhledem ke svým povinnostem ve FIM. Ale myslím si, že všichni cítili tu úžasnou atmosféru míst, kudy prošla třeba Eliška Junková a mnoho dalších legend českého i zahraničního motorsportu. Budova našeho Autoklubu se může chlubit velmi bohatou historií a jsem opravdu potěšen, že se vyhlášení mistrů republiky opět konalo právě tady. Máme na co navazovat a třeba budou i naši potomci jednou vzpomínat na dnešní hrdiny automobilových disciplín,“ poznamenal k průběhu večera prezident AČR – JUDr. Jan Šťovíček.

Sdílet