ČEŠTÍ ENDURISTÉ SEDMÍ V CHILE

Až do dalekého chilského městečka Viňa del Mar vyrazilo české kvarteto Markvart, Romančík, Kouble a Hádek na 93. ročník Motocyklové šestidenní soutěže. Velmi náročný podnik dokončili Češi na sedmém místě. Zvítězil tým Austrálie, druzí skončili Američané a na třetím místě dojel italský tým.

 Dlouhé etapy, tvrdé a prašné tratě charakterizovaly úvod soutěže a i když se později jejich povrch změnil, oblaka prachu zůstávala a některé úseky musely být dokonce zrušeny. CZECH WORLD TROPHY TEAM zastupoval s číslem 80 a ve třídě E1 Patrik Markvart s KTM 250. Ve třídě E2 jel Jaromír Romančík s číslem 83 a KTM 450, spolu s Kryštofem Koublem na KTM 350 a číslem 81. Čtvrtým jezdcem českého týmu byl s osmdesátdvojkou Jiří Hádek. Ten řídil motocykl KTM 200 ve třídě E3.

Každý den čekalo náš tým bezmála 300 kilometrů v náročných podmínkách chilského jarního období. Všudypřítomný prach vadil nejen jezdcům, ale také technice. Tvrdý podklad porostlý suchou trávou se po projetí několika desítek jezdců měnil v prašné tobogány a po každém testu bylo nutné vyměnit vzduchové filtry, zkontrolovat dotažení drátů v kolech, řetězy a mnoho dalších dílů.

Pro Patrika Markvarta byl start v Chile už sedmou šestidenní soutěží. Jiří Hádek odjel pět podniků a Jaromír Romančík dva. Kryštof Kouble si v Chile odbyl svoji premiéru.

Třetí den byl pro českou výpravu jedním z nejnáročnějších. V lesním úseku a údolí se držel hustý prach a došlo zde k mnoha pádům. Nevyhnul se mu ani Jiří Hádek a Kryštof Kouble, který si poranil kotník. Jaromír Romančík se nemohl dostat do pondělního tempa a bez problémů jel pouze Patrik Markvart.

Přes všechny problémy se CZECH WORLD TROPHY TEAM posunul na sedmé místo, které udržel až do cíle náročného podniku, což je vzhledem k podmínkám a konkurenci velmi slušný výsledek.

Sdílet