ZASEDLO PREZÍDIUM AUTOKLUBU ČR

V úterý 13. listopadu 2018 se konalo 252. zasedání Prezídia Autoklubu ČR. Členové Prezídia projednali a schválili jednací řád letošní XI. Výroční konference Autoklubu ČR, která se uskuteční v sobotu 24. listopadu. Došlo také na zhodnocení končící sportovní sezóny a přípravu oslav 90. výročí otevření klubového domu v roce 2019.
 
V úvodu jednání proběhla kontrola a schválení zápisu z minulého zasedání Prezídia. Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček informoval členy Prezídia o aktuální situaci ohledně obvinění kvůli dotačním žádostem z let 2009-2013. Zhodnotil úspěšnou akci Pocta motorismu, kterou se Autoklub ČR připojil k oficiálním státním oslavám stoletého výročí republiky. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na přípravě podíleli. Jsem rád, že Pocta motorismu byla velmi kladně hodnocena z mnoha stran, prokázalo se, že Autoklub je součástí široké občanské společnosti,“ uvedl Jan Šťovíček a vyjádřil přání, aby úspěšně navázaná spolupráce se státní agenturou CzechTourism pokračovala i v příštím období. 
 
Členové Prezídia schválili jednací řád XI. Výroční konference Autoklubu ČR a zvolili Petra Moravce a Stanislava Kafku za členy pracovního předsednictva konference. „V sobotu 24. listopadu nás čeká jednání nejvyššího orgánu Autoklubu v období mezi Valnými hromadami. Vedle projednání výsledků činnosti a hospodaření za uplynulé období i návrhem pro následující rok chceme delegáty informovat o dalších aktivitách a cílech. Chystáme videoprezentace, pro delegáty bude také v klubovém domě připravena výstava sportovních vozů Bugatti,“ prozradil Jan Šťovíček. Prezídium jednomyslně odhlasovalo pojmenování přízemních prostor klubového domu na salón „Grand Prix,“ který bude otevřen pro veřejnost ve spojitosti se s 115. výročím Autoklubu v roce 2019.  
 
Dalším bodem bylo první hodnocení končící letošní sezony. „Mám důvod k radosti, jak na poli sportovním, tak i diplomatickém. Naši závodníci získali řadu titulů mistrů Evropy, český motorsport se může pyšnit i dvěma tituly světových šampionů v rally. V oblasti sportovní diplomacie se nám podařilo obhájit a posílit pozici ve FIM a FIA. Je to ocenění kvality našich činovníků a zároveň upevnění pozice České republiky v rámci mezinárodních federací,“ zhodnotil Jan Šťovíček.

Sdílet