NAŠI PLOCHODRÁŽNÍ JUNIOŘI SI V DIVIŠOVĚ ROZDĚLILI VŠECHNY MEDAILE

Skvělým úspěchem českého mládí skončily boje plochodrážních nadějí o nejlepšího Evropana v kategorii do 125 ccm na stadionu v Divišově. Češi si rozdělili všechny medaile a to se doposud v historii tohoto šampionátu nikomu nepovedlo.

Na své dva krajany Jana Kvěcha a Filipa Šifaldu, kteří zvítězili v uplynulých dvou ročnících, navázal dvanáctiletý jezdec AK Markéta Praha Jaroslav Vaníček. Druhé místo obsadili stejně starý Bruno Belán z AK Slaný a bronzovou medaili si na domácí dráze vybojoval v prosinci teprve jedenáctiletý Vojtěch Šachl. Až za všemi našimi jezdci skončili ve finálové jízdě Brit Sam Mc Gurk, Polák Pawel Trześniewski a Němec Martin Hegener. Pořadatelům z AMK Divišov se povedlo připravit nádherné závody a to ocenilo všech devatenáct účastníků. Je velmi potěšitelné, že všichni naši jezdci sedlali motocykly české výroby Shupa a měli od výrobce podporu jako skuteční tovární jezdci. 

České republika je významným pořadatelem mistrovských závodů juniorů mezinárodní motocyklové federace, v letošním roce jich pořádá celkem pět. S takovýmto počtem se řadí k absolutní pořadatelské špičce akcí pro mládež.  Výsledky našich nejmladších borců jsou nejlepší odměnou za tuto skvělou práci.
My přidáváme poděkování pořadatelům a velkou gratulaci všem jmenovaným jezdcům.

Sdílet