JARNÍ PROJEKT „ZAČNĚME SPOLU ANEB KOLAMA DOLŮ:“ BYLO PLNO!

Za účasti ředitele služby dopravní policie plk. Tomáše Lercha proběhlo v sídle Autoklubu ČR závěrečné hodnocení projektu „Začněme spolu aneb kolama dolů.“ Projekt byl zaměřen na zvýšení bezpečnosti motorkářů, v jeho průběhu byly prezentovány nové bezpečnostní prvky a hlavně ukázky z kurzů zdokonalovací jízdy, které jsou pro motorkáře důležité zejména na začátku sezóny. Projekt probíhal ve spolupráci Policie ČR a Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR.

Projekt odstartoval 22. dubna 2018 srazem motorkářů v Pardubicích, odkud jeli společně za doprovodu dopravních policistů na polygon ve Vysokém Mýtě. V areálu výcvikového centra proběhly ukázky a aktivní trénink bezpečné jízdy. Obdobný program se konal v následujících týdnech postupně ve všech centrech pro zdokonalovací výcvik řidičů po celé republice. Naposledy třetí červnovou neděli na polygonu v Příbrami, kde byla opětovně zcela naplněna kapacita jízdy. 

Velký zájem motorkářů o tento projekt potěšil ředitele služby dopravní policie plk. Tomáše Lercha i prezidenta Autoklubu ČR Jana Šťovíčka. „Připomenout si po zimní přestávce pravidla bezpečné jízdy a zároveň využít možnosti zdokonalit se v ovládání motocyklu je určitě dobrým krokem ke zvýšení bezpečnosti nejen samotných motorkářů. Chtěl bych ocenit i vynikající spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR. Prezentace na všech polygonech byla profesionální a zajímavá, což dokládá i pozitivní ohlas motorkářské veřejnosti. Byl bych rád, aby se z tohoto pilotního projektu stala každoroční akce na úvod motorkářské sezóny,“ uvedl plk. Tomáš Lerch. „Natrénovat si zvládnutí krizových okamžiků, které vás mohou potkat na silnici, za dohledu instruktorů a dopravních policistů, je určitě neocenitelnou zkušeností. Prevence nehod a větší bezpečnost, to je cíl tohoto projektu, na kterém se podílíme s dopravní policií. Jsme rádi, že můžeme přispět k její každodenní práci,“ řekl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR. 

Sdílet