MISTROVSTVÍ SVĚTA SUPERBIKŮ SE PO ŠESTI LETECH VRACÍ DO BRNA

Na brněnském Masarykově okruhu se již o tomto víkendu uskuteční sedmý závod letošního Mistrovství světa superbiků. Po šestileté přestávce se do Brna vrací tento prestižní šampionát, který bude po Moto GP bezpochyby nejzajímavějším podnikem silničních motocyklových závodů v ČR.

České barvy bude v nabitém startovním poli hájit náš jediný pravidelný účastník seriálu Superbike World Championship Ondra Ježek, pro kterého je start na domácí půdě velmi důležitý. „Brněnský závod je pro mě v letošní sezóně událostí číslo jedna. Těším se na kotel domácích fanoušků na tribuně C. A také na trať, na které jsem začínal. Na minibikové motorce jsem tady jako malý drandil dvakrát týdně. A jsem šťastný, že se teď podařilo superbiky do Brna vrátit,“ neskrývá své nadšení brněnský jezdec.

Ondra Ježek nebude pro tentokrát jediným českým zástupcem ve startovním poli. WILD CARD neboli divoká karta byla od FIM pro tento závod přidělena hned několika dalším jezdců Autoklubu ČR. Michal Chalupa a Pierre Coppa v Supersportech, Vojtěch Schwarz a Alexandra Pelikánová v Supersport 300 a Dominik Jůda v evropském šampionátu Superstock. Ti všichni dostali šanci poměřit své síly s kompletní světovou špičkou. 

Sedmý podnik MS superbiků zahájí v pátek 8.6.2018 volné tréninky, v sobotu 9.6.2018 proběhne Superpole 1, Superpole 2 a první závod, v neděli program vyvrcholí druhým závodem. Oba závody přenáší v záznamu i v přímém přenosu stanice EUROSPORT  1 a EUROSPORT 2. Live timing můžete sledovat také na http://www.worldsbk.com/en

Sdílet