RedBull Rookies Cup a Salačova premiéra v Mugellu.

První červnový víkend hostilo italské Mugello druhý závod serie RedBull Rookies Cupu. Pro našeho jezdce Filipa Salače z ACCR Czech Talent Teamu to byl premiérový start na této traťi. 
V pátek se jezdila tréninková kola a následně kvalifikace, při které se Filipovi dařilo a dojel si pro skvělou startovací pozici do sobotního závodu.

Ve volných trénincích jsem měl velké problémy s podvozkem motocyklu a dojel jsem na 13. a 10. místě. Do kvalifikace se nám to podařilo o dost vylepšit, ale stále to nebylo ono. Zajel jsem hned v úvodu čas, který stačil na 4. místo. Ve zbytku tréninku jsme se snažili doladit motorku a připravoval jsem se na závod tím, že jsem jezdil sám a stále jsem jezdil rychlé stabilní časy. „ hodnotí Filip páteční den.

Do sobotního závodu nastoupil s bojovnou náladou a odhodláním dojet si pro co nejlepší umístění. Předváděl velký boj až do konce. Těsně před finálovým kolem ustál se štěstím nezaviněný kontakt s jiným jezdcem. Snažil se dotáhnout skupinku před ním a nakonec to stačilo na celkové 10. místo.

„Do závodu jsem startoval z 2. řady a myslím, že jsem měl nejlepší výchozí pozici. Start se mi povedl. Byl jsem první a po prvním kole jsme s C.Öncuem trošku ujeli, ale skupinka za námi nás na slipstreamu hned dojela. Poté jsem se trochu propadl a držel jsem se na 4. místě. Asi 6 kol před cílem jsem udělal chybu při podřazování, kdy mi tam místo 1 spadl neutrál. Snažil jsem se jít dopředu a byl jsem během jednoho kola pátý. Snažil jsem se držet vepředu, ale nejet první, protože únik byl nereálný. Dvě kola před koncem do mě na cílové rovince narazil jeden z jezdců a vytlačil mě na trávu. Měl jsem co dělat, abych to ustál, protože jsem jel okolo 185 km/h a byl jsem pár centimetrů od boxové zdi. V televizi to vidět nebylo, takže to nikdo nevěděl. Jenom mechanici co ukazovali cedule, kteří museli uhybat. V posledním kole jsem se snažil dojet skupinu, ale bylo to velmi těžké, protože jsem ztrácel něco přes 2,5 sekundy. Skupinku jsem dojel a za 2 zatáčky jsem předjel třetího jezdce, ale na lepší než 10. místo to nestačilo. Myslím, že kdyby bylo ještě jedno kolo, tak bych měl na podium, protože jsem jel o vteřinu a něco rychleji než ostatní. Jsem velmi zklamaný a naštvaný. Opět jsem měl smůlu. Na tento závod bude lepší zapomenout a soustředit se na další. Chtěl bych moc poděkovat mému týmu, mé rodině, partnerům, Red Bull Rookies Cupu a všem fanouškům. “ dodává k závodu.

Filip z Mugella odjíždí bohužel zklamaný. Do žebříčku si připsal 6 bodů a drží v něm průběžnou 5. pozici. Autoklub ČR věří, že brzy to Filipovi vyjde a štěstíčko mu bude přát.

Sdílet