Mistovství Evropy v Lotyšském Kegumsu a vynikající jízda Petra POLÁKA

Třetí závod Mistrovství Evropy motokrosových stopětadvacítek se jel o víkendu 12. a 13. května na písčité trati v lotyšském Kegumsu. Po titulu pokukoval i náš sedmnáctiletý reprezentant Petr Polák.

První den nastoupil do závodu s bojovnou náladou a odhodláním podat ten nejlepší výkon. Po náročné jízdě na písku a soubojem s ostatními jezdci dokázal dojet na krásném čtvrtém místě, nicméně ten pravý úspěch měl teprve přijít. Petr se během nedělní jízdy dostal několikrát do vedení, pokaždé se před něj, ale dokázal dostat jeho velký rival René Hofer a oba jezdci předváděli nádherný souboj o zlato. Polák však Hofera nedokázal udolat a dojel si tak pro skvělé 2. místo.

Do žebříčku třídy EMX 125 si připsal cenné body. Díky kterým se posunul na průbežné třetí místo. Petr je součástí projektu juniorské reprezentace Autoklubu ČR pod vedením trenéra Jana Froňka. Jedná se o dlouhodobou práci s talentovanou mládeží. Nesmírně nás těší, že tato činnost slaví své úspěchy. Autoklub ČR Petrovi gratuluje k životnímu umístění a drží mu palce v dalších závodech.

Sdílet