Zveme vás na sobotní sraz veteránů v centru Prahy

Ozdobou bude Tatra 607, jediný monopost F1 vyrobený v Československu.

Autoklub ČR pořádá v sobotu 19. května 2018 od 10.00 do 16.00 hodin před svým sídlem v Opletalově ulici dvanáctý ročník Srazu a výstavy historických vozidel. Letošní akce je zároveň oslavou 100. výročí vzniku Československa. Největším tahákem bude představení Tatry 607, jediného závodního monopostu specifikace Grand Prix (od roku 1954 Formule 1), který byl u nás vyroben. Můžete si prohlédnout dalších bezmála 150 veteránů, seznámit se s jejich nadšenými majiteli a čeká vás bohatý doprovodný program. Autoklub ČR vám umožní prožít historii motorových vozidel u nás od jeho samotných počátků.

Symbolem rané éry motorismu 19. století bude parní automobil z roku 1886, který uvidíte v plném provozu. Průřez historií policejních vozidel od roku 1918 po současnost vám Autoklub ČR přinese ve spolupráci s Muzeem Policie ČR. Legendární dálkový závod mezi Prahou a Bratislavou 1000 mil československých připomenou sportovní vozy Wikov 7/28, BMW 38, nebo první aerodynamický automobil na světě Tatra 77. Šperkem z historie kopřivnické automobilky pro návštěvníky sobotní akce bude monopost Tatra 607, vůz vyrobený pro nejelitnější kategorii závodních aut. Proč v ní nikdy nestartoval, se dozvíte na sobotním srazu v Opletalově ulici.

Autoklub ČR v průběhu celého dne bude v Opletalově ulici prezentovat své projekty. Zajistí bezplatné měření zraku v rámci projektu Slepí vrazi, představí projekt Jedu s dobou pro seniory a děti ve věku 5 – 10 let budou moci v rámci kurzu Kartingová akademie absolvovat výuku jízdy v závodní motokáře.

V rámci doprovodného programu můžete shlédnout dobovou módní přehlídku oblečení z předválečného období salonu paní Mileny Hasalové V – vintage boutique. Dixielandová kapela Brass Band Rakovník obstará stylový hudební doprovod. A pořádek v Opletalově ulici 🙂 zabezpečí Četnická pátrací stanice Praha.

Jste srdečně zváni!

Sdílet