Smrz Academy uspořádala kemp pro juniory ve Španělsku

Počasí v březnu ve střední Evropě většinou nepřeje tréninku silničářů, proto uspořádala Smrz Academy tréninkový kemp juniorů v okolí Valencie. Kempu se zúčastnilo 11 jezdců, kteří rádi vyměnili tělocvičny a posilovny, kde trávili volný čas celou zimu, za okruhy ve Španělsku. 

Pro závodníky je Valencie na jaře rájem. Není problém sehnat levné ubytování pro velkou partu lidí, počasí je ideální, teploty se pohybují okolo 20° C, neprší a je slunečno. V okolí Valencie je zároveň nespočet okruhů různých profilů a délek, a každý si může vybrat podle toho, jaké dovednosti potřebuje před sezónou vypilovat.
Účastníci kempu: Adam Vyskočil, Jan Gurecký, Kuba Gurecký, Marek Kindermann, Petr Trsek, Adam Trsek, Patrik Carda, Áša Eder, Míla Hřava, Matěj Kohout, Jonáš Kocourek
Pravidla kempu byla předem jasně daná: 
– Všichni odevzdají tablety, telefony, počítače do střežené almary
– Den začíná v 7:30 rozcvičkou
– Trénink na motorkách 10:00 – 18.00 hodin
– KSB 18:00 – 21:00 hodin
– Půjčovna tabletů a telefonů otevřena od 21:00 do 22:00 hodin
– Večerka ve 22:00 hodin
Sobota – Karting Manises
Okruh se nachází v průmyslové zóně a v podstatě na přistávací ploše letiště Manises. Klasická zatočená motokárová dráha je ideální na rozježdění, vypilování posezu na motorce a průjezdu zatáčkami. 
Neděle – Circuit de la Ribera
V nádherném areálu nedaleko Algemesi jsou k dispozici 3 okruhy různých délek. Ideální místo na trénink rychlosti (velký okruh), ideální stopy (střední okruh) a průjezdu zatáček (malý okruh).
Neděle byla bohužel posledním tréninkovým dnem pro Áďu Vyskočila, který si při pádu zlomil klíční kost, čímž pro něj kemp skončil. Áďovi přejeme brzké uzdravení! 
Pondělí – Kartodromo Valencia
V pondělí jsou ve Španělsku všechny okruhy zavřené. To ale vůbec nevadí Pavlovi Cardovi, který nám zařídil, že nám okruh v Chivě otevřeli pouze pro nás. Velké díky Pavlovi!
A jelikož byli na okruhu naši závodníci sami, celý den se věnovali simulaci prvních kol v závodě a předjíždění.
Po celodenním tréninku se vydali do věhlasné školy pro začínající piloty – KSB. Kus vyasfaltované plochy, desítky kuželů, jedna plechová garáž, instruktor a jeho pomocník. To je KSB.
Tátové dostali okamžitě zákaz veškeré komunikace se svými syny, instruktor s klukama téměř nemluvil, jen jim rukama ukazoval, co mají dělat. Tři hodiny se na pětníku motali okolo kuželů.
Po třech hodinách se ivrátil úplně jiní kluci. Ačkoliv jsme to mockrát slyšeli, dokud jsme to sami nezažili, moc jsme nevěřili. Ten rozdíl není pouze v dovednostech, ale hlavně v přístupu. Kluci přijali za své, že „takhle se to dělá v KSB“. Od té chvíle nebylo slyšet, že „něco nejde“ nebo „to nedokážu.“

Úterý – volný den

Kluci vyrazili do Valencie do Oceanária, kde si od motorek odpočinuli, zatímco tátové montovali stroje.
Středa – Circuit de la Ribera
Kluci se vrátili na okruhy Ribera, kde pokračovali v tom, co v neděli začali. Zatímco v neděli byly na okruhu desítky jezdců, ve středu tam byli téměř sami. Využili příležitosti a téměř neslezli z motorek. Témata: rychlost, stopa, průjezd zatáčkou. 
Nejdelší den týdne jsme ukončili opět intenzivním tříhodinovým tréninkem v KSB.
Čtvrtek – Circuito Albaida
Okruh v Albaidě je nejoblíbenější. Loni na něm kluci strávili celé 3 dny. Tentokrát měli štěstí a byli na něm úplně sami. Věnovali se tedy celý den simulaci závodních situací.

A byl konec parádního kempu. 

Poděkování patří: Pavel Carda za „španělskou spojku“, Petr Trsek, David Kohout, Míla Hřava a Pavel Gurecký za veškerou práci mechaniků, Erich Kindermann a Áša Eder za skvělou kuchyni, Míla Kocourek za fundované rady.
Autor zprávy: Smrz Academy

Sdílet